2006-06-09 18:17 #0 av: ThomasH

Finska Kymi Grand Prix nästa helg blir ett riktigt superlopp. För första gången någonsin möts Max Flukt och Jag de Bellouet. - Det blir väldigt tufft, men jag hatar att gå in och ge mig innan matchen är avgjord, säger Kent Knutsson.

Den lilla järnvägsknuten Kouvola, i södra delen av Finland, är platsen där det länge emotsedda stjärnmötet blir av. Kent Knutsson tackade ja med Max Flukt i måndags. I dag kom beskedet att han ställs mot den kontroversielle elitloppsvinnaren Jag de Bellouet. Dessutom finns även Conny Nobell, Order By Fax och Passionate Kemp med i loppet.
- Det vete fan om det går att få ett mycket bättre fält. Men det är väl lika bra att ta dem allihop på en gång, säger Max Flukts tränare Kent Knutsson.

 

 Goop mållös
Att Christophe Gallier väljer att starta "le cannibale" i Kymi Grand Prix kom som en stor överraskning. Björn Goop höll som bäst på med fredagens fortkörning hemma på gården när han fick beskedet.
- Jag de Bellouet???...okej...ja, då blir det ju ett tuffare lopp än väntat. Men Conny fick ett perfekt spår och allt känns bra med honom efter Elitloppet.
Kent Knutsson, som den här gången lämnar över tömmarna till Jorma Kontio, lät mindre förvånad över "Jaggens" Finlandsresa.
- Jag har varit beredd på att han skulle komma eftersom jag har fått sådan information från Frankrike. Jag tycker att det ska bli jättekul.
 Kan Max Flukt besegra Jag de Bellouet?
- Vi hade planerat att möta honom under nästa års vintermeeting på Vincennes, så det här kommer kanske lite väl tidigt. Max är i första hand med för att se och lära och man kan inte begära vinst. Samtidigt kastar jag inte in handduken, det är inte min stil, säger Kent Knutsson.

 Pär Andersson

Startlista Kymi Grand Prix, 2 100 meter auto:
1. Conny Nobell - Björn Goop
2. Order By Fax - Per Lennartsson
3. Passionate Kemp - Markku Nieminen
4. Jag de Bellouet - Christophe Gallier
5. Lass Zefyr - Ari Moilanen
6. Classico Merett - Pekka Korpi
7. Kito du Vivier - Örjan Kihlström
8. Southwind Vernon - Eero Hakkarainen
9. Max Flukt - Jorma Kontio
10. Mr Eero - Mika Forss


Bilden publicerad t o m 2006-06-16.

Av: Pär Andersson

Datum för publicering

  • 2006-06-09