2006-11-22 23:09 #0 av: ThomasH

Onsdagskvällen på Solvalla var händelserikt. Per Lennartsson satte ett nytt svenskt rekord med ett tvåårigt sto och i sista avdelningen upploppsgalopperade storfavoriten i ledningen. När de bästa tvååringarna gjorde upp på V64 var det ett sto som var allra starkast. Per Lennartssons Filoxenia Light slog till med svenskt rekord för tvååriga ston när hon vann. - Det var ju skoj, säger Per Lennartsson.

Från tiondespåret hittade Per Lennartsson andra par utvändigt med Filoxenia Light, precis bakom favoritduon M.T.Cheyenne och Magic Space som låg främst. De höll uppe tempot och Per Lennartsson kunde sitta och gotta sig därbak. In på upploppet så vred han ut och kunde vinka farväl till de andra.

 

Kul med svenskt rekord
- Det är en jämn och trevlig häst det här så det var kul att vinna. Sen att det blev svenskt rekord är ju väldigt roligt. Sedan underlättade det när jag fick ett så fint lopp i andra utvändigt. För att spöa killarna med en tjej så måste man få fina lopp.

Från himmel till helvete på några minuter
Det dröjde inte många minuter förrän glädjen efter det svenska rekordet förbyttes till betydligt tråkigare känslor. In på upploppet såg det ut som att Per Lennartsson skulle ta en ny seger, den här gången med Timo Nurmos sjuårige valack Ligne Droite. Han ledde klart men hundra meter före mål stumnade han till och sedan galopperade han kort före mål. Det var svårt att säga om han vunnit utan galoppen men Per Lennartsson är säker på sin sak.

"Hade inte vunnit ändå"
- Han hade redan hunnit bli så trött och bromsade så jag tror inte att vi hade vunnit utan galoppen. Jag försökte korrigera honom lite och samtidigt jaga på honom men det lyckades helt enkelt inte, säger Lennartsson.
Först i mål efter det dramatiska upploppet var istället Zoccer Mickey och Kaj Widell.
- Vi har lättat honom lite nu och han gick barfota och gjorde det väldigt bra, han får godkänt. Nu står han ju jättebra till i silverdivisionen så vi får väl prova där, säger Kaj Widell.

Storfavoriten galopperade
Upploppsgalopp i stridens hetta blev det i loppet efter också. Då fajtades storfavoriten Black Gold mot Quiet Brick och Diamond Viking. Diamond Viking var den enda i trion som höll sig på benen och segern blev till slut väldigt enkel. Precis som i det föregående loppet var det en kusk som hade klart för sig hur det hade gått utan galopperna.
- Jag tror att vi hade vunnit även om de andra inte hade galopperat. Det är en fin häst som kämpar bra. Nils Enqvist som tränar honom och Opal Viking har bra form på sina hästar och han tränar dem bra, säger Jorma Kontio som körde Diamond Viking till segern.
De övriga segrarna på V64 hette Hurricane Line, Nicke Palema och Special Cat. De som hade prickat in alla sex hästarna kunde hämta ut drygt 202 000 kronor.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-11-29.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-22