2006-08-19 01:49 #0 av: ThomasH

1.10,4! Världsrekordet mosades på Gävletravet på fredagen och sagan om Going Kronos växer sig allt större. - Det är en helt otrolig häst och jag hoppas att han får tävla i många år till, säger kusken Lutfi Kolgjini.

Going Kronos följde startbilen till en början och sedan bara drog han isär fältet. Det var en enorm insats och inte ens när han hade gått i mål verkade han vilja sluta trava. Lutfi Kolgjini var märkbart rörd när han gick in i vinnarcirkeln.
- Han är helt enorm. Jag var inte på honom något under hela vägen utan han tog i helt själv.

 

"Tarzan" tjatade om rekord
Under loppet var det en förväntansfylld tystnad bland publiken. De som lyssnade noga kunde höra Lutfi Kolgjini sitta och vissla på Going under hela loppet. Det såg nästan ut som en träningsrunda för ekipaget när de sprang i sin ensamhet och Kolgjini satt och visslade. Tidigare under veckan sa Kolgjini att han inte tänkte satsa på att slå världsrekordet som han tangerade för två veckor sedan. Han skulle istället låta Going få ett lugnt lopp, men de planerna skrinlades.
- Stefan "Tarzan" Melander har legat på mig och sagt att jag måste köra för rekordet. Jag hade inte bestämt mig men när han kändes så laddad bakom bilen så satsade jag. Han gjorde i princip allt själv och tussarna satt kvar i öronen.

Mot Italien
För åtta år sedan var hans pappa Viking Kronos på plats i Gävle och tjusade publiken. Nu var det Goings tur att ta emot publikens jubel och han börjar bli folkets häst. Före tävlingarna delades det ut Going Kronos-tröjor med Kolgjinis autograf och det var eftertraktade tröjor. För Going Kronos går karriären vidare. Första helgen i september ska han starta hemma på Jägersro och sedan åker han ned till storlopp i Italien.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-08-25.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-18