2006-11-14 22:42 #0 av: ThomasH

Roger Walmann har sex hästar i helgens Breeders' Crown-finaler och kan mycket väl vinna både hingst- och stofinalen. - Det är ju fantastiskt med sex hästar i finalen, en bekräftelse på det vi gör här i stallet, säger Walmann.

Roger Walmann har inte mindre än sex hästar till start i helgens Breeders Crown-finaler. Foto: Lars Jakobsson
Roger Walmann har inte mindre än sex hästar till start i helgens Breeders Crown-finaler. Foto: Lars Jakobsson
Walmanns gård utanför Strängnäs sjuder av liv inför den stora helgen. Persos Arnie (V75-7) går det sista finslipande jobbet med Johan Untersteiner inför finalen. Det blir Johan som kör Persos Arnie i finalen eftersom förstekusken Örjan Kihlström kör Glen Tilly.
- Glen Tilly har nog den bästa chansen, han har ju klart bäst spår av mina hästar. Formen är fin och han var ju bra senast så han ska absolut vara med och slåss om segern. Persos Arnie däremot är på väg nedåt i form och där hoppas jag bara att han ska kunna hitta tillbaka till sin fina form. Han har ju fått lite jobbiga lopp på slutet.

 

Optimistisk tränare
- Dad's Launcher var ju väldigt bra senast och det var ett stort kliv framåt för honom. Det kan nog bli lite svårt att vinna för honom men ett bra lopp hoppas jag att han gör, säger Roger Walmann.
Om inte killarna kan ta hem en seger till Stall Walmann på lördag har stona möjlighet att göra det redan i V75-2. Norske Walmann är optimistisk och ser riktigt nöjd ut när han lutar sig tillbaka i sin fåtölj på kontoret.

Si och så med viljan
- Barfine Player är ju bra och Örjan valde faktiskt spår ett när han fick chansen. Här får hon ett fint lopp och jag tror att det ska gå riktigt bra på lördag. Emotional Dust är ju jävligt bra men har fått ett tråkigt läge. Inför den senaste starten hade hon varit lite sjuk så nu bör hon vara ännu bättre. Butterfly Player har inte vunnit ännu men hon har mött tuffa hästar hela tiden och tjänat jättebra pengar. Men det kanske är lite si och så med viljan att vara först ändå.

Veterinären på besök
När Roger kliver ut från kontoret stöter han på veterinären som är på besök och går igenom hästarna. Blue Canyon är sjuk, berättar veterinären för Walmann som fick förklaringen till insatsen på V75 i lördags. När han går genom stallet berättar han att trav inte är det viktigaste i livet och att det inte skulle förändra livet om han skulle vinna finalerna på lördag.

- Trav är inte allt
- Jag har insett att det finns så mycket annat i livet. På andra sidan Östersjön finns det folk som inte överlever för att de inte har mat, det finns som sagt viktigare saker än trav. Därför firar jag inte storsegrarna så mycket, jag är nog rätt tråkig på det viset. För mig räcker det långt med en god middag.

Tränar med en PT
Roger Walmann står och tittar ut över Mälsåker som hans träningsanläggning heter. Han berättar hur stolt han är över att ha byggt upp ett företag som har 20-25 anställda och hur bra personal han är, det är ett riktigt bra team, säger han. Han tränar inte bara hästar numera, han har tränat sig själv också de senaste åren.
- Jag tränar på gym nu med en personlig tränare. Det känns riktigt bra, säger Roger och skrattar samtidigt som han drar iväg i sin Mercedes mot sin personliga tränare i
Stockholm.

Anders Forsberg

Bilden publicérad t o m 2006-11-20.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-14