2006-08-16 00:55 #0 av: ThomasH

Innan årets säsong hade han inte räknat in en seger sedan 2002. I sommar har Super Guy gett Anders Magnusson fyra segrar. - Framgångarna beror på att han har fått en riktig hovslagare nu, skrattar Anders.

Det är Anders fru Maj-Britt som äger Super Guy och hästen kom hem till gården, som ligger i Bräcke sju mil sydöst om Östersund, för ett drygt år sedan. Då hade hästen tagit en seger. I sommar har han radat upp segrarna.
- Han hade gått mycket barfota och hade väldigt dåliga fötter när han kom hit. Dem har jag fått ordning på och vi behandlade honom också i en hovled i höger bakben. Sen beror naturligtvis framgångarna på att det i grund och botten är en riktigt kapabel häst.
Magnusson har tränat travare i 35 år och intresset väcktes när Maj-Britt lånade ett gammalt kallblod som de kunde köra runt med i de jämtländska skogarna. Som mest har det funnits sex, sju hästar på träningslistan, som i dagsläget innehåller två namn - Super Guy och Monsieur Shiraz.
- Monsieur Shiraz köpte frugan för bara en månad sedan. Han gick 1.14,7 över 2000 meter efter startgalopp i första starten för oss men tyvärr gick han sönder efter det och kommer vara borta i minst ett halvår på grund av en fraktur i ett kotsesamben.

 

"Kusken for i backen"
På onsdag startar alltså stallets enda starthäst, Super Guy, på Solvalla. Han gästar huvudstadsbanan för andra gången i karriären. Senast blev det en tredjeplats och nu hoppas Magnusson på full pott.
- Man kör ju inte 50 mil enkel resa utan att ha förhoppningar. Spåret går inte att klaga på och kusken tror att han går en 13,5-14-tid.
- Hästen gick väldigt bra efter galoppen senast. Att han felade kan ha berott på att tungbandet lossnade. Det var förresten tur att han över huvud taget kom till start den gången. Jag missade nämligen att spänna fast ena tömmen i bettet och när kusken skulle ut och värma for han i backen och hästen kom lös på stallbacken. Tack och lov gick det bra för både häst och kusk. Det var första gången jag gjorde en sådan dundertabbe, men är man amatör så är man...
Räkna med Anders Magnusson kommer att kontrollera Super Guys utrustning både en och två gånger på onsdag.

Ola Johansson

Bilden publiceras t o m 2006-08-21.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-15