2006-09-07 00:42 #0 av: ThomasH

Kallbloden gjorde ett sällsynt besök på Solvalla under onsdagens V64. Den som drog det längsta strået var Stig Jarle Röstes Eldprins.

Stig Jarle Röste arbetade tidigare hos Jan-Olov Persson under tre år och fick lära sig hur man tränar häst. Persson är ju otvivelaktigt Sveriges klart mest framgångsrika kallblodstränare. För spelarna var det en oväntad seger, den norske hingsten gav 23 gånger pengarna, men för Röste själv var det ingen överraskning.
- Jag trodde faktiskt att han skulle kunna vinna idag. Han har varit så bra på slutet så jag trodde på chans när vi åkte ned till Solvalla idag, säger Stig Jarle Röste.

 

"Stort att vinna"
Det är inte ofta Stig Jarle Röste åker till Solvalla med sina hästar. Onsdagens start var den tredje på lika många år och det var en märkbart glad tränare som stegade in i vinnarcirkeln efter loppet.
- Att få vinna här på Solvalla är väldigt stort. Det är ju inte ofta som kallbloden får visa upp sig här i Stockholm så jag är jätteglad.

"Springer och ställer"
Stig Jarle Röste satt inte själv i sulkyn bakom segraren utan han lät Ulf Ohlsson köra. Ulf Ohlsson som just nu slåss i toppen av den allsvenska kuskligan. Ohlsson var också han riktigt nöjd efter segern.
- Det hade gått fort därframme så jag trodde att vi skulle kunna vinna. Sedan hade jag lite tur när vi fick luckan på sista bortre långsidan. Annars gjorde han det väldigt bra idag. Han är ju lite krånglig och springer och ställer lite grann. Men han är stark och det visade han ju idag.

Örjan från dödens
Om tre och en halv vecka är det dags för landets största treåringslopp, Kriteriet. Det är dit de flesta tränare siktar och då vill de ha sina hästar i toppform. En treåring som visar fin form redan nu är Persos Arnie. Örjan Kihlström valde att köra fram med Persos Arnie till ledande Chivas Royal redan efter några hundra meter och sedan låg han utvändigt om den ledande favoriten resten av loppet.
- Det var inte riktigt meningen att vi skulle köra fram så tidigt men nu blev det ju nästan stopp där framme så då var jag tvungen att styra på. När jag har en häst som klarar av att gå i dödens är det ju bra att köra dit.

Kriteriehopp
Efter onsdagens insats kliver Persos Arnie fram som en av huvudkandidaterna till att vara med i Kriteriet. Tränaren Roger Walmann antydde redan före start att Persos Arnie har utvecklats rejält men Walmann tror att det kan vara svårt att vinna Kriteriet när Simb Chaplin tillhör samma årgång. De övriga vinnarna under kvällen hette Chogo, Elegance Kemp, Hugg Lloyd och F.D. Currie. För de som hade prickat in alla vinnare blev utdelningen knappt 54 000 kronor.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-09-13.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-06