2006-05-11 00:06 #0 av: ThomasH

Tio hästar är inbjudna till Elitloppet. Senaste tillskottet är franske Jardy. - Han är den som har tjänat mest pengar i Frankrike i år. Det är kul att han och Bazire kommer, säger Mattias Stenby, sportchef på Solvalla.

Om drygt två veckor smäller det på Solvalla. Elitloppet närmar sig med stormsteg och på söndag kommer en försmak med Oslo Grand Prix. Där luftar sig flera elitloppshästar och efter helgen vet vi vilka som är heta och vilka som har fallit bort. I dagsläget är tio hästar inbjudna till Elitloppet. Den senaste inbjudan delades ut under tisdag förmiddag. Frankrikes näst bästa häst Jardy kommer till Solvalla. Han har övertygat stort på slutet och förra onsdagen lekte han hem en ny storseger i sitt hemland.

 

Tjänat mer än Jag de Bellouet
Jardy gästade Solvalla förra året under elitloppshelgen. Då var det som favorit i Harper Hanovers lopp men det äventyret slutade med galopp.
- Jardy har tjänat mer pengar än Jag de Bellouet i Frankrike. Dessutom är det alltid intressant att ha med Jean-Michel Bazire i Elitloppet. Kretsen kring hästen har själva ringt och velat komma och Jardy är ett starkt kort, säger Mattias Stenby.

Klart med en tysk häst
I söndags, efter finalen av Lotteria-loppet i Neapel, fick ettan och tvåan i mål Malabar Circle Ås och Lets Go varsin inbjudan.
- Lets Go är helt klar och det är kul att ha en tysk deltagare med. Han är tyskägd men tränad i Italien och det är en väldigt startsnabb häst. Han imponerade vid sin försöksseger i Lotterian och var duktig som tvåa i finalen.
- Malabar Circle Ås blev också inbjuden och kretsen kring hästen var positiva men ville kolla upp vissa saker först och återkomma. Han betäcker samtidigt som han tävlar så vi får se hur det blir med honom.
Något mer?
- Nej, inte mer än att det är tveksamt på ett par av de amerikanska hästarna. Self Professed startade i fredags och galopperade bort sig för första gången i sitt liv. Tränaren har sagt att han bara kommer till Solvalla om allt är normalt. Just nu vet vi inte mer.
- Sedan är det mycket tveksamt på Peacful Way. Den hästen har inte startat i år ännu och känns inte så het i dagsläget. De som är aktuella från USA är Vivid Photo, Mystical Sunshine och Sand Vic.
Jag de Bellouet?
- Han ska starta i Caen nästa onsdag den 17 maj. Vi lär inte få något besked före den starten men vi hoppas och tror fortfarande att han kommer.

Inbjudna till Elitloppet:
Citation (har inte lämnat besked)
Hot Shot Knick (klar)
Jag de Bellouet (har inte lämnat besked)
Jardy (klar)
Lets Go (klar)
Malabar Circle Ås (har inte lämnat besked)
Self Professed (lite tveksam i dagsläget)
Steinlager (klar)
Thai Tanic (klar)
Victory Tilly (har inte lämnat besked ännu)

Aktuella:
Justice Hall
Kool du Caux
Giant Diablo
Jetstile
Giant Superman
Order By Fax
Conny Nobell
Super Light
Passionate Kemp
Vivid Photo
Sand Vic
Mystical Sunshine
Fräkke Frederik
Triton Sund

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-05-16.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-10