2006-07-26 22:56 #0 av: ThomasH

I Stochampionatet i söndags misslyckades deras storfavorit. På Jägersro kom revanschen för "Stig-Erik" när Citation vann Hugo Åbergs. - Min känslomässigt största seger någonsin, sa Erik Adielsson.

Nationalsången var italiensk. Segerkusken - en äkta skåning. Erik Adielsson hyllades stort efter segern med Citation i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
- Det är så att man blir röd. Att vinna det här loppet är något som jag har drömt om ända sedan jag började med trav. Att få kröna alla segrar i år med det här känns stort, väldigt stort, sa Erik Adielsson.
När innerspårets Thai Tanic tog ett par felsteg kort innan bilen släppte fältet såg Erik Adielsson sin chans. Citation flög till ledningen samtidigt som en av de värsta konkurrenterna, elitloppsvinnaren Conny Nobell, backades ner i fjärde par invändigt.
- Jag körde på chans och när det inte blev någon fart på loppet gick det inte. Vi hade ingen tur i dag men Conny kändes oerhört bra, sa Björn Goop.

 

 Lugnt förstavarv
Framme i täten fick Erik Adielsson lugna ned tempot och första varvet kördes på 1.11,8. Desto fortare gick det på slutet när Citation satte fart. Bakifrån försökte Jetstile, Spring Ray och Digger Crown utan att lyckas gå i närkamp.
- Skönt för Citation att få visa vilken topphäst han är, sa Erik, som nu tog revansch efter missen med favoriten Lotuschic i Stochampionatet i söndags.
- Jag var jäkligt besviken då men ser ändå loppen som två enskilda händelser. Samtidigt är det klart att det känns skönt att lyckas sätta en andraserve två dagar senare.
Citations tränare, Stig H Johansson, visade också känslor i vinnarcirkeln - men på sitt eget speciella sätt.
- Det är inte så att jag hoppar runt av glädje, men det vore skam om jag inte var nöjd. Den här segern betyder väldigt mycket och är det största som jag och Erik har vunnit tillsammans.
Närmast Citation i mål var norska Jetstile som fick ett lopp i rygg på ledaren. Trea var Spring Ray medan Åke Svanstedt nya stjärna, Norvelous Hanover, slutade näst sist. Segertiden för Citation blev 1.11,0 och de italienska ägarna kunde hämta ut en miljon kronor i förstapris.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-08-01.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-26