2006-04-29 21:31 #0 av: ThomasH

Hot Shot Knick bjöd på en ruggig uppvisning i Finlandia-Ajo. Den Kari Lähdekorpi-tränade hästen tog helt odriven hem förstapriset på drygt en miljon kronor. - En fantastisk häst. Håller han den här formen räcker han långt i Elitloppet, sa segerkusken Thomas Uhrberg.

Det är en månad kvar till Elitloppet och temperaturen stiger.
En av de verkligt heta kandidaterna till slutsegern är Hot Shot Knick.
Den redan inbjudne hästen stärkte sina aktier ytterligare under lördagen.
På Vermo-banan i Helsingfors stod stjärntravaren helt i en klass för sig i Finlandia-Ajo. Enda spännande momentet var startögonblicket. Markku Nieminen laddade våldsamt bakom Passionate Kemp och utmanade Hot Shot Knick om täten. Efter en vild kubbning runt första sväng lyckades dock Thomas Uhrberg, i kraft av innerspåret, att behålla ledningen. Men det gick undan värre, och första 500 metrarna travades på 1.08,5.
- Just då tänkte jag bara på att jag skulle slippa gå hem till Sverige. Jag hade ju sagt inför loppet att jag skulle promenera hem om Passionate Kemp tog ledningen från Hot Shot Knick, sa Kari Lähdekorpi och skrattade.  

 

"Kändes som en vinnare hela vägen"
Hot Shot Knick fick sedan lugna ner farten lite och såg fullständigt lysande ut. In på upploppet stack han undan helt odriven och vann hur enkelt som helst. Segertiden blev 1.11,5 över distansen 1609 meter med bilstart.
- Han kändes som en vinnare hela vägen och var riktigt pigg runt sista sväng. Jag kunde inte hålla honom inne längre utan släppte av lite in på upploppet. Det är en helt fantastisk häst, sa Thomas Uhrberg.

"Det roligaste jag varit med om"
Tränaren Kari Lähdekorpi var överlycklig efter storloppssegern. Kari har gjort ett fenomenalt tränarjobb med Hot Shot Knick, som nu tjänat 2,5 miljoner kronor sedan han kom till Halmstadtränaren.
- Det här var det roligaste jag varit med om inom travet. Att vinna Sprintermästaren var också stort, men det här känns mycket speciellt att komma hem till Finland och vinna ett storlopp, sa Lähdekorpi.
- När hästen väl fått ledningen så var det lugnt. Redan 800 meter kvar såg jag att han skulle vinna. Hot Shot Knick var obrukad i mål och hade tussarna kvar i öronen. Han är grymt bra och den bästa häst jag tränat.

Guldfinalen nästa
Hot Shot Knick har nu tagit åtta segrar på nio starter i Lähdekorpis regi. Nu väntar en start till innan det är dags för Elitloppet.
- Det blir på Solvalla i guldfinalen den 17 maj. Sedan hoppas jag kunna köra hästen barfota runt om i en eventuell elitloppsfinal. Då springer han under 1.10.
Tvåa i Finlandia-Ajo blev Justice Hall och Andrea Guzzinati. Han höll farten starkt efter ett lopp utvändigt om ledaren. Trea blev Kool du Caux som spurtade vasst för Jos Verbeeck. Passionate Kemp blev rejält trött till slut.
Förstapriset i Finlandia-Ajo var 110.000 euro.

Michael Carlsson

Bilden publicering t o m 2006-05-06.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-29