2006-12-12 00:15 #0 av: ThomasH

I fjol blev han historisk då han vann samtliga lopp i lärlingarnas stora Solvalla-final: Travrondens Guldklocka. - Det har ingen gjort under de 49 år som Guldklockan körts och det kommer ingen att klara av i år heller. Inte ens jag, säger Claes Sjöström med ett skratt.

Claes Sjöström slog till med ett hat trick i fjolårets upplaga av Guldklockan. Han är segersugen även i år. Foto: Thomas Blomqvist.
Claes Sjöström slog till med ett hat trick i fjolårets upplaga av Guldklockan. Han är segersugen även i år. Foto: Thomas Blomqvist.
Guldklockan, som arrangeras på Solvalla på onsdag, består av tre lopp med landets tolv mest framgångsrika lärlingar. Hästarna lottas på kuskarna.
- Jag var jättenöjd med lottningen förra året. Alla hästarna var halvchanser på förhand. De var i bra ordning och jag skötte mig bra, konstaterar Claes Sjöström.
- Guldklockan är roliga lopp att köra. Man kämpar ju hela året för att kvalificera sig till den stora finalen.
I år har Sjöström segerdefilerat 21 gånger. 
- Året började katastrofalt. Jag tog min första årsseger i april och då i ett B-lopp på Romme. Det var en tråkig start men man vet att det vänder så det är inget att gräma sig över, säger Claes Sjöström som i år hoppas slå både sitt segerrekord och rekord när det gäller inkörda pengar.
Han gick proffstränarutbildningen ifjol men har ännu inte plockat ut sin licens.
- Det kommer nog inte att ske under nästa år heller. Det beror på hur sporten utvecklas men allt är förberett för min del och jag tar ut licensen när det känns helt rätt.
Är det en fördel att vara titelförsvarare i Guldklockan?
- Nej, snarare tvärtom. Alla kommer att vilja slå mig och jag blir nog mer påpassad. Sen höjs ju förväntningarna, både från mig själv och från andra.
Priset i Guldklockan är passande nog just en guldklocka. Även om Claes Sjöström redan äger en är det inte givet att han hinner fram till mållinjen i rätt tid denna gång. Hästarna som han fått i uppdrag att lotsa till seger är: Lucky Bleau, Ringside och Västerbo Sailor.
- Tyvärr vet jag nästan ingenting om de hästar jag ska köra men jag vet att jag själv är i form och jag är definitivt inte nöjd med att bli tvåa, säger en segersugen Sjöström bestämt.

Åsa Elmroth

 

Bilen publierad t o m 2006-12-18.

Av: Åsa Elmroth, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-11