2006-04-24 21:07 #0 av: ThomasH

På söndag avgörs Forus Open i Stavanger. Det norska storloppet kommer att bli en duell mellan Victory Tilly och Steinlager. Vinnaren i spårlottningen blev Victory Tilly som fick spår invändigt om norrmannen.

Förstapriset i loppet är 600.000 norska kronor. Och på förhand ser det ut att stå mellan Victory Tilly och Steinlager. Victory Tilly förlorade senast mot Hot Shot Knick på Romme. Men Erik Adielsson var ändå mycket nöjd med hästen som travade 1.11,1.
- Han var mycket bra och försökte kriga sig tillbaka sista 50 metrarna. Avslutningen var i 1.10-tempo och det var starkt gjort i andra starten för året, säger Adielsson.
Även Stig H Johansson var tillfreds med Victory Tillys insats. Han har även hunnit känna på elvaåringen i ett jobb efteråt.
- I fredags körde jag ett lugnt jobb i 1.30-tempo på rundbanan. Han kändes helt okej och det ser fortsatt bra ut, säger Stig H.
Det stora norska hemmahoppet är alltså Steinlager. Fjolårets elitloppsvinnare har gjort två starter i år och vunnit lätt båda gångerna. Först i årsdebuten hemma på Momarken och senast i Klosterskogen på Påskaftonen. Steinlager har sett mycket bra ut och torde nu vara ännu vassare med två lopp i kroppen. Per-Oleg Midtfjelds stjärna stod över Olympiatravet för att inrikta sig på Forus Open. Därefter är det Oslo Grand Prix som gäller för den norske travidolen.
Övriga svenska deltagare i Forus Open är Alexia Ås, Lill Adolf och Gazza Degato.

 

Forus Open, 1609 meter bilstart:
1) Brave Man - Rune Wiig
2) Alexia Ås - Örjan Kihlström
3) Lill Adolf - Lutfi Kolgjini
4) Gazza Degato - Tom Horpestad
5) Joker Barbes - Christian Bigeon
6) Mon Bellouet - Jos Verbeeck
7) Victory Tilly - Erik Adielsson
8) Steinlager - Per-Oleg Midtfjeld

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-04-30.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-24