2006-04-24 20:54 #0 av: ThomasH

Jag de Bellouet står överst på Solvallas önskelista till Elitloppet. Kretsen kring hästen har tidigare varit tveksamma. Nu är plötsligt intresset stort för en resa till Stockholm. - Det verkar riktigt positivt. Inget är klart ännu men vi har goda förhoppningar att hästen kommer, säger Mattias Stenby, sportchef på Solvalla.

Frankrikes superstjärna är alla travarrangörers dröm att få till sin bana. Men Jag de Belloues tränare, Christophe Gallier, och hästens ägare har visat sig mycket svårflirtade att resa utanför sitt hemlands gränser. I lördags vann Jag de Bellouet en imponerande seger på Enghien-banan i Paris. Hästen såg lysande ut när han tog hem storloppet Prix de l'Atlantique på tiden 1.12,0/2150 meter. Solvallas representant Klaus Koch fanns på plats och kunde efteråt meddela att det nu finns goda chanser att "Jaggen" kommer till Elitloppet.
- Det verkar riktigt positivt och ser klart ljusare ut nu än tidigare. Kretsen kring hästen har en del tuffa krav men vi har ändå goda förhoppningar att han kommer, säger Mattias Stenby.
- Jag de Bellouet är ju hästen man verkligen vill ha till Elitloppet. Tillsammans med ett par intressanta amerikanska hästar skulle han lyfta det hela oerhört mycket.

 

Fyra är inbjudna och klara
Drygt en månad återstår innan det stora slaget äger rum, sista helgen i maj. I dagsläget är fyra hästar inbjudna och klara. Dessa är Steinlager, Hot Shot Knick, Self Professed (USA) och Thai Tanic.
- Steinlager fick den första inbjudan när han vann sin årsdebut. Under lördagen blev Hot Shot Knick inbjuden som nummer två. Thai Tanic fick inbjudan efter segern i Olympiatravet och dessutom är den första amerikanska hästen klar. Det är fyraårige Self Professed och kretsen kring honom har tackat ja.
- Self Professed är snabbaste hästen i världen i år med sina 1.10,2. Jag såg när han vann finalen i Su Mac Lad och då imponerade hästen stort när han blåste till de andra till slut.
Några fler från Frankrike och USA som är aktuella?
- Kazire de Guez som var tvåa bakom Jag de Bellouet är helt avskriven. De vill inte komma och dessutom har hästen problem med en hov.
- Däremot verkar intresset från USA större än de senaste åren. Hästar som Hellava Hush, Vivid Photo, Sand Vic och Justice Hall är fullt tänkbara. Även Peaceful Way från Kanada kan komma i fråga, säger Stenby.

"Det ser väldigt bra ut"
Övriga hästar från Norden som är elitloppsaktuella är; Citation, Giant Diablo, Victory Tilly, Jetstile, Conny Nobell, Super Light, Torvald Palema, Order By Fax, Passionate Kemp, Digger Crown.
- Den närmaste veckan blir intressant med storlopp som Finlandia-Ajo och Forus Open. Digger Crown årsdebuterar på onsdag och Jetstile ska starta på Bjerke den 3 maj. Däremot verkar kretsen kring Passionate Kemp lite tveksamma till en elitloppsstart. Vi får avvakta och se Finlandia-Ajo först.
- Hursomhelst tycker jag att det ser väldigt bra ut. Betydligt ljusare nu än för några veckor sedan och det blir nog ett bra Elitlopp i år också, säger Mattias Stenby.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-04-30.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-24