2006-08-29 00:17 #0 av: ThomasH

41-miljoners jackpot på V75. Ett öppet derby. Pulsen stiger inför årets kanske största travhelg. Det drar ihop sig till derbyhelg på Jägersro - en helg som av många anses vara årets största travhändelse. Solvallatränaren Roger Walmann har aldrig vunnit derbyt men på söndag har han chansen med Colombian Necktie.

- Derbyhelgen är en av de absolut största helgerna vi har. Jag vet inte om den är större än elitloppshelgen men efter den tycker jag att det är den största.
Walmanns derbyhopp Colombian Necktie fick se sig målfotoslagen i försöket. Hästen är en riktig virrpanna men de dagar han sköter sig duger han bra mot sina kullkamrater. Inför söndagens uppgift ligger emellertid Walmann lågt.
- Jag bedömer möjligheterna för Colombian Necktie som ganska små. Det är bra hästar med i år och det skulle krävas absolut toppflyt plus att flera andra kör bort sig för att han ska kunna vinna. Det händer knappast i ett derby och jag tycker att det är bra bara att han är med.
 Hur högt skulle du värdera en derbyseger?
- Jag tror nästan att en seger i derbyt skulle vara större än en elitloppsseger för mig. Elitloppet kan man på sätt och vis köpa sig till. Det kan man kanske göra med en derbyseger också men i derbyt har man ofta tränat fram hästen från första stund.

 

41 miljoners jackpot
Jägersro värmer upp inför derbysöndagen med att arrangera V75 på lördag. Femrättspotten gick vidare från i lördags vilket betyder att en ensam vinnare kan bli drygt 40 miljoner rikare den här veckan. Walmann har tre hästar till start inom V75-spelet och bäst låter det på Pontiac Index i den femte avdelningen.
- Han gjorde ett jättefint lopp i lördags och har fått ett bra läge den här gången. Han är inte snabb nog för att ta spets men det bör bli en bra resa och löser det sig kan Pontiac Index ta en plats bland de tre främsta.
All American Boy i den första avdelningen?
- Han har varit dålig ett par gånger och senast galopperade han på grund av att det gick för fort. Det känns som formen är på väg tillbaka och inför den här starten är jag lite mer optimistisk än jag varit på slutet.
Sargasso i samma lopp?
- Vi har inte kunnat hitta någon orsak till den märkligt svaga insatsen senast. Han känns inte som någon vinnare den här gången.
Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-09-04.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-28