2006-04-21 19:16 #0 av: ThomasH

Forus i Stavanger eller Kalmartravet. Björn Goop har inte bestämt nästa start för Conny Nobell. - Det finns tre lopp att välja på, säger han.

Conny Nobells årsdebut slutade med galopp och diskvalificering. Därmed har femåringen ingen godkänd start på de senaste sex veckorna. Han får inte vara med i varken Finlandia-Ajo i Helsingfors, eller i gulddivisionen i Umeå kommande lördag. Var nästa start blir för Conny Nobell hade Björn Goop inte bestämt på fredagseftermiddagen.
- Jag ska prata med Veijo under kvällen och bestämmer mig på lördagen. Det finns tre olika alternativ just nu. Antingen åker vi till Forus i Stavanger och är med i Forus Open. Eller så blir det ett femåringslopp samma dag, berättar Björn Goop.
- Men det kan också bli så att vi startar i Kalmar på fredagen i ett vanligt snabblopp. Det är ju lite lång resa till Stavanger, även om de erbjuder flygresa. Vi får se hur det blir.

 

Jättefin i jobb
På fredag förmiddag körde Björn ett snabbjobb med Conny Nobell. Det var hemma på "Gooparnas" träningscamp Lökene utanför Kil.
- Jag körde 1.22,5 över 2000 meter i långvagn. Hästen kändes jättefin och jag var helt nöjd med honom, säger Björn.

Victory Tilly mot Forus Open
Nu återstår det att se om Conny Nobell åker till Forus och tar sig an Steinlager och Victory Tilly. Stig H Johansson har flaggat för att det kan bli start för Sveriges vinstrikaste travhäst just i Stavanger.
- Det lutar åt Forus Open. Men inget är helt hundra bestämt. Hästen var i alla fall fräsch och fin i ett 1.30-jobb på rundbanan under fredagen, säger Stig H Johansson.

Michael Carlsson

Bilden publicerrad t o m 2006-04-28.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-21