2006-12-09 00:09 #0 av: ThomasH

Hans gård ligger bara ett par upplopp från Jägersro. Där kan Hans Adielssons hästar på lördag regera på V75 - med sonen Erik i sulkyn. - Det känns väldigt tryggt med Erik. Är hästarna i ordning vet jag att de får en toppchans att placera sig bra, säger Hans

Hans Adielsson har sex V75-hästar på lördag. Fyra av dem körs av sonen Erik, och vinstchansen är i flera lopp stor. Foto: Lars Jakobsson.
Hans Adielsson har sex V75-hästar på lördag. Fyra av dem körs av sonen Erik, och vinstchansen är i flera lopp stor. Foto: Lars Jakobsson.
Glöm Stig H, Ludde och Lähdekorpi. Ingen annan svensk stortränare är i närheten av den segerprocent som Hans Adielssons hästar år efter år springer till sig. Det är inte heller en slump att hans hästar ofta kommer ut på V75 med långa segerrader bakom sig.
- Jag försöker att placera mina hästar i en omgivning som de passar i, och jag åker hellre till en mindre bana, som Kalmar, Halmstad eller till och med Danmark, om jag tror på vinst där än blir fyra eller femma på Jägersro. Både jag och mina hästägare tycker om att vinna.
Är det även viktigt för hästarna att vinna?
- Visst kan det vara viktigt för en häst att börja med ett par lätta lopp på en mindre bana, men det är inte därför jag matchar så. Jag söker inte heller billigt motstånd med tanke på någon segerprocent, säger Hans Adielsson.

 

Granne med Jägersro
Gården ligger hästvägen bara några hundra meter från Jägersros träningsbanor. Gång på gång återkommer Hans Adielsson till betydelsen av att kunna träna på ett underlag som håller toppklass.
Vilken betydelse har hemmaplan för dig på lördag?
- För det första kan jag alltid vara säker på en bra bana här på Jägersro. Dessutom slipper ju hästarna resa vilket är både smidigt och praktiskt.
Vilka förhoppningar har du på dina sex V75-hästar?
- Det är svårt att säga. Jag brukar säga att jag varken vill eller kan bedöma chanserna. Min uppgift är att ha hästarna i fint skick och bara hästarna går okej är jag nöjd. Sedan är det bara att hoppas att de har det flyt som behövs för att ta en fin placering eller till och med vinna.
Hur kommer det sig att du är så försiktig om chanserna medan Erik, som kör fyra av dina hästar på lördag, är väldigt självsäker när han har en bra chans?
- Jag tror att även Erik är försiktig. Det är sällan som en tränare eller kusk kan gå ut och lova vinst, det finns för många slumpfaktorer inom travet för det. Har man inte tur med positionerna kan det lika gärna bli en fjärdeplats som en vinst.

Hans Adielsson om sina V75-hästar...
Out of the Game (V75-1) är ett jättefint sto som jag hoppas ska växa in i klassen. Hon startar mest för att det är hemmaplan och jag är nöjd om hon gör ett bra lopp.
Äldans K. (V75-2) är kraftigt uppanmäld men jag tyckte att 1600 meter, som distansen är i klass III, var för kort. Distansen och läget passar bra eftersom han är snabb från start. Jag tycker att förutsättningarna ser goda ut.
Caramba Hall (V75-3) närmar sig toppformen och det senaste loppet var hans bästa sedan i fjol.
Highlite Ribb (V75-4) har haft problem med en hovböld sedan vinsten senast. Hon gick ett jättebra jobb i veckan, och fötterna kändes då bra. Startar hon gör hon ett bra lopp, men det är lite labilt för dagen.
Urgent Sund (V75-5) har fått ett tråkigt läge men är en fin häst för klassen. Han har gjort tre starka lopp på rad och är han lika bra igen är han med där framme.
Tornado Joe (V75-6) är en fin häst med bra styrka, teknik och löphuvud som jag har haft i två månader. Han har tjänat snabba pengar men jag tror att han kommer att klara sig bra både i brons- och silverdivisionen framöver.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-12-15.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-08