2006-10-28 01:19 #0 av: ThomasH

Nu är det definitivt färdigtävlat för Sveriges vinstrikaste häst genom tiderna. Victory Tilly har gjort sin sista start. - Det är klart att jag kommer att sakna honom på tävlingsbanan, säger Stig H Johansson.

Slutpunkten kom i Östersund i juni i somras. I Jämtlands Stora Pris tog han sin sista seger, sprang in ytterligare en halv miljon kronor, och lämnade tävlingsbanan för som det skulle visa sig sista gången. Sedan dess har en ny mystisk skada i ett bakben krånglat och nu har alltså Stig H Johansson bestämt sig. Svensk travsport, och all travsport i hela världen, får i framtiden klara sig utan Victory Tilly.
- Han har inte ont av den nya skadan men när vi böjer i honom blir han halt, vilket tyder på att den tar mer tid att läka. Med bara max en säsong kvar tycker jag inte att den tiden finns. Därför är det nu färdigtävlat, säger Stig H.  
Hur känns det för dig?
- Det är klart att jag kommer att sakna honom. Samtidigt kan jag inte gå runt och tänka "fan, nu skulle jag ha velat tävla vidare med Victory Tilly". Han har haft en lång och framgångsrik karriär och så här är livet. Det är inget jag grubblar över.
Vad ska Victory Tilly göra nu?
- Han blir kvar här på gården och ska få ett bra boende resten av sitt liv. Hur det ska se ut är väl inte riktigt klart än, men tanken är att det ska se hyfsat ut om det är någon som är intresserad av att komma ut och hälsa på.

 

Vann Elitloppet 2000
Under sin långa karriär sprang Victory Tilly in drygt 37,7 miljoner kronor, och totalt blev det 70 segrar på 101 starter. Höjdpunkten kom den 28 maj år 2000 när Victory Tilly vann Elitloppet på Solvalla. En annan minnesvärd triumf är en av de allra sista. I november i fjol var det Victory Tilly som förde Stig H Johansson till hans 1000:e rikstotoseger
Känns det skönt att Victory Tilly fick sluta på topp?
- Jag är glad att han fick det här bonusåret. Jag hade inga speciella förväntningar på honom men han vann några riktigt fina lopp. Det känns rättvist mot hästen att vi inte tvingades samla ihop honom efter en sista segerlös säsong.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-10-31.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-10-27