2006-07-26 22:50 #0 av: ThomasH

När V75 avgörs i Bollnäs brukar vinnarhästarna komma från alla håll - utom just Bollnäs. I år hoppas hemmalaget kunna ändra på det. - Det skulle vara jättekul om någon av oss lyckas vinna, säger Tomas Pettersson.

En enda gång under 2000-talet har det blivit hemmaseger i Bollnäs under V75-tävlingarna. På lördag startar endast fem hemmahästar och av dem lär Calle Cavat, Gazza Frontline och Jolatösen få svårt att vinna. Hoppet står till Lucky Dream B.L. i V75-1 och Ivana Frontline i V75-2.
- Starten blir väldigt viktig för vår del. Kommer vi till ledningen tror jag att vinstchansen ska vara ganska stor. Lucky Dream B.L. har full form, säger Peter Eriksson.
Som fyraåring hade Lucky Dream B.L. en kanonsäsong och vann bland annat en V75-final i Eskilstuna. Som femåring i silverdivisionen gick det lite tyngre och i år har det mesta krånglat. Hittills har det bara blivit en enda seger på fem starter.
- Jag tycker att han var väldigt bra i våras men sedan åkte han på en skada i ett ligament nere vid hoven vilket innebar vila i en och en halv månad, säger Peter Eriksson.

 

 Färsk proffstränare
Tomas Pettersson, som är relativt färsk som proffstränare, vann V75 så sent som i början av juni i år med Ivana Frontline. Sedan blev det även en andraplats i en V75-final innan femåringen galopperade bort sig i sin senaste start.
- Hon hoppade från start då men jag hoppas att det bara var ett olycksfall i arbetet. Bakspår och bilstart är en fördel den här gången. Ivana Frontline har tjänat lite pengar på kort tid och möter därmed tuffare motstånd men jag tycker ändå att det ser bra ut. Med lite klaff kan hon vinna, säger Tomas.
 Vad skulle en V75-seger på hemmaplan betyda?
- Det skulle vara jättekul och betyda mycket, inte minst reklammässigt. Samtidigt är ju egentligen alla lopp lika viktiga för de olika hästägarna.
Medan Tomas Pettersson har planer på att rycka bakskorna på Ivana Frontline till den här starten varnar Peter Eriksson för att barfotahästarna ofta får problem i Bollnäs.
- Banan är vass vilket ofta sliter extra på hovarna om man kör barfota. En del hästar kan hämmas av det. Lucky Dream B.L. kommer att gå med skor som vanligt.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-07-31.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-26