2006-07-05 21:49 #0 av: ThomasH

De är bara fyra år gamla men känns som veteraner. Jaded och Jocose tillhör favoriterna i Sprintermästaren. - Båda ska ha jättechans att vinna sina försök, säger Johnny B Karlsson i stall Hultman.

Kriterievinnaren Jaded har hela tiden varit den klarast lysande stjärnan i Stefan Hultmans briljanta J-kull. Jocose har alltid varit en längd bakom. I år har rollerna varit ombytta. Medan det mestadels har strulat för Jaded så har Jocose radat upp imponerande segrar.
- Jocose har utvecklats allt eftersom och gjort det fantastiskt bra. Förut kunde han inte göra särskilt mycket själv i loppen men det kan han nu. På Solvalla senast tog vi även av honom bakskorna och då var han otroligt fin, säger Johnny B Karlsson.
 Blir det samma balans i Sprintermästaren?
- Ja, redan i försöket.

 

 "Tidigare travsäker som ett tåg"
För Jaded gäller det i första hand att gå felfritt, något som han inte har gjort i sina två senaste starter.
- Tidigare var han travsäker som ett tåg. Då kunde han springa över skuggor och stockar utan att börja galoppera. Enda gången som han hoppade var när en helikopter flög över hans hage. Men på Åby var han helt enkelt inte fräsch och Lindesberg var förhoppningsvis bara ett olycksfall i arbetet, säger Johnny B Karlsson.
 Är ni oroliga för en ny galopp i Sprintermästaren?
- Självklart är vi lite nervösa för att han inte ska sköta sig, det känns som om det är dags för honom nu att visa att han fungerar. Jag tror och hoppas, nä, jag utgår från att han ska göra det i morgon. Jaded kommer att gå med skor som vanligt. Om det blir öppet eller helstängt huvudlag bestäms efter värmningen.
 Vem har bäst chans av Jaded och Jocose?
- Det är omöjligt att säga. Först och främst vill vi att de tar sig till final, det är inte bara att ställa in skorna. Men jag tycker båda ska ha jättechans att vinna sina försök och Sprintermästaren är ett av årets viktigaste lopp för oss.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-07-12.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-05