2006-03-31 01:41 #0 av: ThomasH

Jewish Banker vandrar vidare genom klasserna och blir givetvis veckans bank. Den andra spiken hittar vi i sonen till förra veckans kung. Veckans kusk kan Jörgen Westholm bli, han kan åka hem till Sala med tre segerkransar i bagaget.

Hot Shot Knick imponerade stort senast på Solvalla när han med skor runt om gick den bästa tid som någon travar gått i år. Nu ska ni veta att körande Thomas Uhrberg menar att det kanske bara finns en häst som är bättre än Hot Shot Knick, Gidde Palema. Nu startar inte Hot Shot Knick på Hagmyren utan stallkamraten Jewish Banker. Och, körande Thomas har ju tidigare menat att den femmåriga hingsten här kapacitet att bli bättre än Hot Shot Knick. Att Nordgubben ska ta in ett tillägg på Åkre Lurifax tror inte jag på. Åkre Lurifax är nog den bästa sonen till förra veckans kung, Järvsöfaks.  Nu ska vi också ha i åtanke att Hagmyrens bana inte kommer att vara bra, tävlingarna kan komma att flyttas till Bergsåker. Men, vi tar det från början.

 V75-1  Silver (försök 4) 400.001-1.200.000     1640 auto
 
3 Jewish Banker har nu vandrat upp silver och vandra på kommer det femåriga superlöftet att göra. Nu vinner Stall Lähdekorpis stjärna utan att behöva anstränga sig. Thomas Uhberg kommer att sitta i spets efter 500 meter och loppet är över. Spara era surt förvärvade pengar till andra lopp, det kommer att behövas.

 V75-2  Klass lll (försök 4) 75.000-125.000         2140 volt 

Ulf Ohlsson var med om en hemsk olycka på Solvalla, men det är tufft virke i norrläningn och han kör igen nu på Hagmyren. Ulf och Svante Båth har ju inlett samma samarbete som Stig H Johansson och Erik Adielsson. Nu kör Ulf Ohlssons Svantes mycket lovande fyraåriga hingsten 10 Leader Ås.
- Var jag helnöjd med i årsdebuten som han vann med gott om krafter kvar. Det känns att han har tagit till sig vinterträningen på ett bra sätt och jag tror den här kommer att få en mycket fin säsong. Normalt så ska han vara ännu bättre med loppet i kroppen och det var riktigt synd att vi fick bakspår här. Från ett bättre läge hade det varit en mycket bra segerchans men nu är vi lite utelämnade åt vad de andra hittar på. Jag har dock en riktigt kapabel häst och blir det bara tempo på loppet så räknar jag med att vi dyker upp där framme. Tillåter banan blir det barfota fram, inga andra ändringar, skriver Svante Båth på sin hemsida.
1 Udon Hålerud går framåt med varje start och då Åke Svanstedts fyraåriga hingst är snabb ut så är läget mycket tilltalande. Nu har Åke tänk ta av skorna för första gången om banan tillåter. Ni som läst artikeln 0m "Hagmyren V75 omgång i fara" inser nog att barfotakörning kan bli ett om nu inte tävlingarna flyttas till Bergsåker. 5 Rose Gaujard satt fast bakom hästar senast och stall Walmanns fyraåriga sto utvecklat hela tiden och ska räknas.
- Är den bättre av våra två i loppet och hon gjorde ett fantastiskt fint lopp senast. Gör hon om den prestationen är hon med långt framme i ett lopp som det här, skriver Roger Walmann på sin hemsida.
Nu vet vi att Jörgen Westholm har sitt stall i full form och fyraåringen 6 Condrats Trick är inget undantag. Han är numera vallack och när Jörgen plockade av honom bakskorna så har han tänt till på alvar. Att han dessutom står mycket bra inne i klassen skadar inte. Spåret är dessutom i det närmaste perfekt då han verkligen kan utnyttja springspåret. Att kallblodskungen Jan-Olof Persson också kan köra varmblod visade han med besked senast när han vann med 8 Titan Gold. Nu kör han på hemmabanan och kommer att ge allt för att visa upp sin förmåga att också kunna vinna med varmblod på V75. 3 French Cocktail har tänt till på alvar sedan den fyraåringen kastrerades. Åke Lindblom som kör funderar på att rycka skorna tills på lördag.

 V75-3  Olympiatravet, uttagningslopp 2          2140 auto 

1 Improve Ås är utan tvekan loppet bästa häst och har nu läge att leda hela vägen runt, men han årsdebuterar.
- Det är en fin häst i grunden, blev lite sliten och det har tagit lite tid att få henne i form. Detta fattas väl lite finslipande snabbjobb men jag tror att han är ganska bra ändå., säger Stig H Johansson på sin hemsida
Men, förra uttagningen visade med bestämdhet att de hästar som har hållit igång har en klar fördel. Nu kanske det är dags för 10 Hot Tub, men jag tycket nog att Marcus Öhmans ögonsten inte var lika rapp och fin senast. Det är möjligt att han har fått en lite för tuff matchning den senaste tiden. Loppet är dock lite sämre än de förra och med Åke i Jollen så ska han ses som favorit bakom Impove Ås. Nu ska vi vara medvetna om att

 5 Super Light byter Vincennes mot Hagmyren och det visade sig ju att de som har gått hårt nere i Frankrike i vinter har en tuffhet som räcker mycket långt hemma mot lite sämre motstånd.
- Han gynnas ju extremt mycket av rejält fäste och tufft tempo, vilket han ofta får på Vincennes. Får han bara det så är det inte många som springer ifrån honom, säger Jörgen Westholm till Kanal 75.

V75-4  Stolopp  75.000-400.000                     2640 volt 

Mycket välstammade och lovande 6 Just Prawn har varit med mot hela kulltoppen och galopperat. Men stall Hultmans fyraåriga Zoot Suit-dotter visade senast att hon mognat. Nu kan springspåret ge Örjan ett lopp i spets runt om. 5 Iffy är ingen sköntravare men den femåriga Express Ride- dottern såg bättre ut senast och distansen gynnar henne.
- Hon klarar distansen, men ett 5:e spår är inte en fördel antigen blir det galopp eller en tappstart, säger Stig H Johansson på sin hemsida. Däremot så är stallet lite mera uppåt angående 11 Dreamship.
- Hon är väldigt gynnad av distansen och skulle det också bli lite fart på tillställningen så tar hon många till slut, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
7 Delfi Edge var inte som bäst senast. Hon är lite skör av sig och har ny fått vila och slickat sina sår. Hon kommer att vara tillbaka i full form igen och femåringen är ju kraftigt distansgynnad. 1 Easy Broline en mycket dålig resare, hon vinner nästan bara på hemmabanan. Nu så slipper hon resa så långt och kanske renat av att det blir hemmabana om Hagmyren måste ställa in. 8 Fancy Trick är bortglömd av de flesta. Jim Fricks femåring håller mycket bra form och imponerade senast på Gävle. Jag vet att Jim Frick tycker mycket om henne och även om spåret inte är det bästa så vet vi att Jim är en offensiv kusk som snabbt kommer att placera henne i bra position.

 V75-5  Eriki Graléns Minne  400.001-                2640 volt
 
Ett kallblodslopp i fyra volter och jag kan inte se att Nordgubben kan ta in ett tillägg på 4 Åkre Lurifax. Att han galopperat på slutet beror enligt Anna Svensson på att han slagit sig på knäna och det är nu åtgärdat. Detta är en säker spik då jag anser att Åkre Lurifax är Järvsöfaks bästa avkomma.

 V75-6  Brons (försök 5)  400.001-700.000       2140 auto
 
5 Robis Ingo har åter hittat en mycket bra form. Han verkade dock inte vara som bäst senast, är formen på retur redan?
- Har varit väldigt bra i ett par starter, var lite sämre senast men vi vet nog vad det berodde på, säger Stig H Johansson på sin hemsida. Vi lyssnar och inser att den femåriga Smasher-sonen kan vara en spik. Nu finns det dock några bra motbud. 9 Tarus Sund är nog en frontrunner, men sedan Kari har satt på honom helstängt huvudlag så verkar det som han släppt handbromsen och därför ska den femåriga Viking Kronos-sonen räknas. 3 Fky Zet är bortglömd men den sjuåriga hingsten var mycket bra näst senast på Romme när han gick i spets och fick mycket hårt tryck. Han står ju dessutom mycket bra inne i klassen. Det är mera än man kan säga om mycket mera betrodda 4 Lobster som inte klarade banan senast. Tycker nog att han är lite överstreckad. Då tror jag lite mera på 2 Coper Peddy som var mycket duktig näst senast. Senast så fick han ett tungt lopp i vida spår. Den sexåriga vallacken behöver rygglopp och vem kan inte ge honom ett sådant, jo Örjan som nu sitter upp bakom Ola Hanssons häst.

 V75-7  Klass II (försök 4)  75.000-250.000       2140 auto
 
5 Hunted Man är under kraftig utveckling. Jörgen Westholms fyraåriga vallack efter Zoogin galopperade ju i starten senast och svarade för en mycket bra upphämtning. Innan dess så vet vi ju att han ledda från start till mål i ett tufft lopp på Gävletravet. Nu står han mycket bra inne i loppet och Jörgen Westholm tycker att det är hann bästa chans på lördag, en bättre chans än Super Light. Nu tycker jag dock att detta är ett bra och öppet lopp. 4 Pottolo De Soca har nu gått bra i två lärlingslopp med Sarah Swan och senast som barfota. Nu tänker Åke prova barfota igen. Den femåriga hingsten är snabb ut och Åke kan trycka av honom han vill. Nu är jag dock tveksam till om han gör det. Jag tror inte han har en chans att ta spetsen från Hunted Man och Åke väljer nog att gå bakifrån. 6 Sanda Spirit var duktig senast efter en sen lucka och han står nog på tur för en seger nu. Den fyraåriga hingsten har en bra fart för klassen. 1 Chaco Bar har en formtopp men läget är inte bar för Gunnel Fredriksson då den femåriga vallacken riskerar att fastna invändigt och behöver lite tur på vägen. 12 Egon Vick är en klasshäst som mött hela årgångseliten. Nu är inte läget roligt för Svante Båths fyraåriga hingst, men motståndet är lite sämre än vad han är van vid.
- Svarade för en mycket bra årsdebut där han kunde vinna efter ett snabbt slutvarv. Allting verkar bra även efteråt och jag räknar med att han kommer att svara för en stark insats här. Han visade under hösten att han inte var långt efter de bästa i kullen och det ska bli mycket intressant att se hur han står sig i år. Tyvärr så har vi fått sämsta tänkbara läge här och normalt så ska det inte gå att vinna från ett tolftespår. Min har dock hög kapacitet för klassen och trots läget håller jag honom som en outsider. Tillåter banan blir det barfota bak, inga andra ändringar, skriver Svante Båth på sin hemsida.
9 Fighter Accent svarade för en mycket svettig årsdebut och imponerade stort. Den fyraåriga hingsten efter Foregn Office är bortglömd och jag tycker att efter uppvisningen senast barfota runt om så kan han vara en bra rensare.

 

gnägg

 

 

Lycka Till

 

 

 

 

 

 Bilder publicerade t o m 2006-04-03.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-03-30