2006-03-30 23:20 #0 av: ThomasH

På lördag intar V75 lilla Hagmyren - om banan håller. I dagsläget är det tveksamt om underlaget går att köra på. - Vi tar beslut torsdag eftermiddag när vi kört undan snön, säger Hagmyrens banansvarige Rune Persson.

I måndags tvingades Mantorp avbryta sina kvällstävlingar på grund av tjällossning. I går ställde Axevalla in helt av samma anledning. Nu pågår ett febrilt arbete för att Hagmyren inte ska drabbas av samma öde på lördag då V75 ska avgöras där.
- Förhoppningsvis ska vi klara av att köra loppen, det är det som är meningen, säger Rune Persson.
 Hur ska ni få banan i tävlingsmässigt skick?
- Vi har låtit snön ligga kvar och dessutom stängt av banan helt för att ge den lite vila. Sedan ska vi ta hand om den i morgon eftermiddag genom att köra undan snön och lägga på lite nytt material.
 När tar ni ett definitivt beslut?
- Det gör vi troligtvis då på torsdag eftermiddag. Jag vill inte spekulera för mycket men grundmässigt ser det bättre ut nu än tidigare. Slipper vi bara massvis med regn och för många plusgrader så ska det vara okej att köra, säger Rune Persson.

 

 Bergsåker reservbana
För ATG vore det en stor missräkning att tvingas flytta, eller till och med ställa in, lördagens V75-tävlingar. Men företagets VD, Remy Nilson, är inte alltför orolig.
- Jag pratade precis med Hagmyren och just nu ser det ljust ut. Banans personal är övertygad om att de klarar det och vi räknar till hundra procent med att Hagmyren kör.
 Har ni någon reservplan?
- Vi har inga andra planer men Bergsåker är reservalternativet. Vi har rätt att flytta tävlingarna inom 48 timmar, så teoretiskt sett kan vi köra på måndag. Men vi upplever att vi har fått ett definitivt besked från Hagmyren att det ska gå att köra, säger Remy Nilson.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-05.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-03-30