2006-06-30 21:08 #0 av: ThomasH

Hon har visat fin form länge. Men först nu har spelarna förstått vad det handlar om. Ivana Frontline blir hårt streckad i Klass III-finalen.

På Solvalla den 26 maj gjorde Ivana Frontline en prestation man knappt trodde var möjlig. Efter en stor startgalopp hamnade hon sist, som åttondehäst på innerspår. Femhundra meter från mål låg hon fortfarande sist men via en avslutning som framkallade rysningar hos Solvallapubliken svepte hon hela fältet och hann fram i god tid före linjen.
Trots den mäktiga prestationen var Ivana Frontline smått bortglömd när hon enkelt vann ett Klass III-försök i starten efter. Nu är det dags för final och den här gången är Copiad-märren inte längre bortglömd.
- Jag har haft förhoppningar på hästen hela tiden, säger Tomas Pettersson.
- Det är tuffare emot nu men allt verkar fortsatt bra med henne och slipper vi bara dödens är hon inte borta. Helst ska hon gå i ryggar och få draghjälp, men är hon lika bra som i de två senaste starterna klarar hon att gå själv i spåren.
- Huruvida hon blir favorit eller inte spelar inte mig någon roll. Hennes smickrande rad bidrar säkert till att hon blir mycket streckad.
En strykning har petat ner Ivana Frontline till fjärdespåret men någon laddning för spets är inte aktuellt enligt Tomas.
- Hon är inte så snabb ut och dessutom har hon hoppat några gånger bakom bilen. Därför vill jag inte forcera henne från start utan siktar på felfri avgång.

 

Bra samarbete med Frontline
Tomas Pettersson, som fyller 28 år i augusti, har varit proffstränare i drygt ett år. I dagsläget har han cirka 25 hästar i träning och flera av dem är Frontline-uppfödningar.
- De hästarna står på gården hos Frontline, som har stor uppfödning här i Bollnäs. Vi har ett bra samarbete där jag lägger upp träningen och är där och kör hästarna två gånger i veckan.
- Det funkar bra för mig att dela upp rörelsen på så sätt.
Det finns också några kallblod på träningslistan.
- Det är roligt att ha några kallblod här uppe där det körs så pass mycket kallblodslopp. Får man fram någon bra finns det mycket pengar att köra om.

Ola Johansson

Bilden p$ublicerad t o m 2006-07-07.

 

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-30