2006-07-10 21:11 #0 av: ThomasH

V64-cirkusen drar vidare och onsdagens omgång avgörs i Åmål. Värmlandssonen Magnus Jakobsson kör i samtliga avdelningar. - Diana As ser ut som min bästa segerchans, säger Magnus.

- Diana As ser ut som min bästa segerchans, säger Magnus.
Färjestadtränaren har haft ett bra år såhär långt. Segerprocenten ligger på tio och inkörda pengar är drygt 1,8 miljoner kronor. På onsdag har Magnus chansen att bättra på statistiken ytterligare.
- Diana As (V64-6) ser ut som min bästa segerchans på förhand. Hon var väldigt positiv vid segern senast. Vi hade långt fram när vi svängde in på upploppet men hon avslutade fantastiskt bra.
- Hon är ganska startsnabb och jag provar framåt i hopp om att komma till ledningen. Min förhoppning är att kunna köra henne barfota runt om igen.

 

Favorit i fara
Lennart Johansson-tränade Tibbe Amor har gått mycket bra i år och ståtar med två segrar och två andraplatser i de senaste starterna. I den första avdelningen ser "Tibbe" ut att bli favorit, men Magnus höjer ett varningens finger.
- Han var väldigt fin senast när han vann från ledningen. Vi hade satt på honom halvstängt huvudlag då och det gjorde honom mycket rappare. Men han var rullig och hängde på en töm när jag körde jobb med honom härom dagen. Så det kan vara en favorit i fara, säger Magnus. 
Övriga uppsittningar?
- 10 Taste of Victory (V64-2) har jag aldrig kört och har ingen uppfattning om.
- 3 Elf Southwind (V64-3) körde jag för första gången senast och hon gick riktig fort till slut. Jag vet inte om kort distans är någon fördel precis men vi har ett bra läge och bör hamna hyggligt på det. Jag har svårt att säga hur långt det kan räcka.
- 6 Hoot Amor (V64-4) har spurtat riktigt bra vid bägge segrarna. Han går på alla distanser och känns riktigt uppåt. Vi får prova vad som går från springspåret men han är inte sådär jättesnabb iväg så det gäller framför allt att undvika dödens.
- 10 Favorit (V64-5) körde jag för första gången senast och jag tycker att han gjorde ett rätt så bra lopp även om det inte blev några pengar. Bakspår och kort distans är inte så lätt i Åmål så jag kör för pengar i första hand.

Positionerna extra viktiga
Åmåls travbana mäter endast 800 meter och skiljer sig därmed en del från de flesta andra banor.
- Positionerna får ännu större betydelse men ändå ska man inte övervärdera ledningen då det gärna blir lite väl tuffa öppningar. Vidare är det svårt med såna hästar som måste smygas i det längsta. Det går inte att vänta med attacken in på upploppet för då brukar det vara för sent.
 Vad tycker du om att V64 åker på sommarturne?
- Det är jättebra, speciellt när V64 går i Åmål, säger Magnus och skrattar.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-17.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-10