2006-03-17 00:11 #0 av: ThomasH

När Halmstad står som värd för V75 så är hemmalaget starkast. Vi utser givetvis en ”Banker” Till veckans bank och den andra spiken är inte en hemmahäst utan tränas av Jägersroamatören Arne Nilsson.

Fick en bra utdelning i jackpottomgången senast när finalerna kördes på Mantorpstravet. Nu finns det en uppenbarlig risk att vi åter är tillbaka till en favoritbetonad omgång, även om ATG har ansträngt sig för att ställa till det för oss spelare med 2 stolopp och en guldspecial där bronshästarna ska hålla undan för guldhästar över sprinterdistans. Nu är det loppet redan klart för hemmatränaren Kari Lähdekorpi plockar ut den ytterst lovande kanonen Jewish Banker och detta är utan tvekan veckans bank. I avslutande silverförsöket så är Arne Nilssons stjärna Gift To Europe utan konkurrens. Torbjörn Näslund fick ju aldrig grepp på Lassiter senast, men var mycket tapper i dödens hela loppet. Men vi tar det från början.

 V75-1  Klass I (försök 2) 75.000-400.000       1640 auto 

6 Arras är nu tillbaka i hetluften. Lennart Olssons sjuåriga hingst har ju en enorm kapacitet och i årsdebuten senast så var han i sin vanliga form och vann med upploppet tillgodo. Han var ju i det närmaste obesegringsbar under förra året innan det krånglade på slutet och han fick gå i vila och slicka sina sår. Detta är onekligen ett spikförslag, men jag är inte övertygad om att ett lopp i kroppen räcker. 12 Nicolas Cake har onekligen visat att han kan räcka till större uppgifter. Men nu är det upp två klasser och ett 12:e spår så man kan inte begära att hemmatränaren Stefan Persons fyraåring ska vinna igen.
- Nja, jag måste ligga lite lågt inför lördagen. Nu har Nicolas Cake spår tolv bakom bilen över kort distans, han har dessutom gått upp två klasser. På lördag får jag nog vara nöjd bara han spurtar bra och tar en fin placering, säger Stefan Person till Kanal 75.
Nu har Monica Salghl-Formell en flygmaskin i 3 Tecos Wareco. När den femåriga vallacken vann på Solvalla innan vilan så var han grymt bra. Han gick i 3:e spår första 600 för att sedan gå i dödens och slog Opec utan att förta sig. 4 Capricon Label kan man aldrig räkna bort. Även om Stall Lähdekorpis femåriga vallack efter Cocktail Jet har en enorm kapacitet så är han lite oförklarligt ojämn.
- Capricorn Label hade krafter kvar senast på Solvalla. Hästen är tyvärr ojämn av sig och måste visa bättring innan jag kan tro på honom. Jag tror inte att han vinner här, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75.

 V75-2  Stolopp  75.000-250.000              2140 volt 

6 Simb Lucille gick i rygg på ledaren senast på Åby och Robert Bergh femåring fick en behändig lucka men sköt ju också till mycket bra. I samma lopp så var den moraliska segraren 8 Je T'Aime Blanche som gjorde grovjobbet i 3:e spår sista 900 och blev ju nerspeedad av smygkörde Simb Lucille. 4 Västerbo Zoofine håller lika bra form som stall Walmann gör just nu. Senast blev det galopp, men innan dess så gick hon på över lopploppet från 4:e utvändigt och det var bara ett par meter för sent. Den femåriga Zoogin dottern avslutade sylvasst. 7 Gen T. Annie har länge varit betrodd, men Åke Svanstedt har inte riktigt levt upp till förväntningarna. Nu har femåringen springspår och ska ses med stor chans då kapaciteten finns. 1 Vicken Miss är Svanstedt andra häst i loppet och jag är inte övertygad om att Åke valt rätt häst att köra Vicken Miss håller bra form och den femåriga Viking Kronos dotter är snabb ut, men gör sina bästa lopp i ryggar och från innerspåret så kan det bli ryggen på ledaren och då ska hon räknas.

 V75-3  Guldspecial  400.000-                        1640 volt
Vi behöver inte spekulera om guldhästarna ska hinna plocka in ett tillägg på bronshästarna. För den överlägset bästa hästen är 2 Jewish Banker som kommer att vandra snabbt genom klasserna och inom en snar framtid få möte stallet andra stjärna Hot Shot Knick.
- Jewish Banker var jättebra vid V75-segern senast. Han har tagit det lite lugnt efter det beroende på att jag vill tävla med honom längre fram i vår och sommar. Då kan man inte starta på hur mycket som helst över vintern. Det har i alla fall inte varit några fel på hästen och han var fin i ett banjobb på 1.21 inne på Halmstadtravet under måndagen. Andraspåret är inga problem och jag tror att han går iväg, men det blir ingen snabbstart utan han får kanske tredje par utvändigt eller något sådant. Det är klart att jag tror på bra vinstchans, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75.
Han har tydligen högre tankar om Jewish Banker än om Hot Shot Knick som har startat mycket tätt.

 V75-4  Klass III (försök 2)  75.000-125.000     2640 volt
 
Hemmatränaren Håkan Olofsson har en blivande stjärna i det femåriga stoet stoet efter Sugercan Hanover, 8 Tibcane. Men då både spåret och tveksamhet till distansen gör att vi måste gardera. 10 Closed Case är kraftigt distansgynnad och även om insatsen senast inte var helt godkänd så har den femåriga vallacken efter Vip Tilly fått en bra vila sedan dessa och hemmatränaren Pierre Svensson sätter Sten Juul i sulky. 12 Euro Staro Crown har en formtopp som aldrig förr. Detta är dock en mycket bra fyraårig hingst som är under kraftig utveckling och även om spåret inte är roligt så är det lång distans och Cathrina Johanssons häst trivs över distansen och som vanligt sitter Jörgen Sjunnesson i sulkyn. 3 Jargong är en fyraårig hingst efter Express Ride som Joakim Lövgren tränar och har höga tankar om. Nu är han inte helt stabil i volten och Joakim är mera rädd för spåret än för motståndet. 1 Indigo är en Dansk gäst som hemmakusken Stefan Persons kör. Men inte heller han vet något om honom. Den sexåriga vallacken har imponerat i Danmark och verkar klara distansen mycket bra. 5 Hurricane Photo är ju en toppstammad fyraårig vallack som har S.J's Photo till pappa (samma pappa som till den Danska topptravaren I'am Photo). Hemmatränaren Sara Bergman har satt formtoppade lånekusken Åke Svanstedt i sulkyn.

 V75-5  Stolopp   250.001-500.000                   2140 volt 

7 Information Center får mitt förtroende igen och någon gång kommer första V75 segern. Jag vet att jag skrev det senast då Hans Adielssons femåriga Express Ride dotter gick invändigt och fick luckan på upploppet och kom mycket snabbt på upploppet, men han givetvis inte fram. Det verkar vare den typ av lopp som hon behöver för att inte bli för het, att få gå i ryggar lång ner i kön. Hans Adielssons andra häst i loppet är ju spelarens mardröm för 12 Pulpa har en enorm kapacitet när hon inte galopperar. Nu trodde alla att Hans hade hitta nyckeln till henne, men så galopperade hon igen senast. Nu sitter dock Torbjörn Jansson upp som just nu kör med ett enorm självförtroende, han tog ju en trippel senast på Solvalla. 1 Västerbovivinnare var riktigt dålig senast och frågan är om inte hela stall Svanstedt hade eller har problem. Hon var dock sjuk senast och har vilat sedan dess. Nu tänker Åke köra barfota om banan tillåter. Jag är dock fortfarande tveksam till stall Svanstedts form. 11 Aggas Jazzy har nu gjort två lopp för Roger Walmann och sjuåringen har verkligen tänt till igen. Senast så vann hon via ett lopp i dödens hela vägen. 8 Hallo Pamela har nu fått ett lopp i kroppen efter vilan. Men det loppet i kroppen så ska femåringen räknas även om spåret inte är bra. 5 What A Sign tag spets senast men släppte den omgående till Pulpa som då verkligen var på tårna.
What A Sign (V75-5) går jämnt och bra men vinner inte på V75, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75.
Nu vet jag att Kari är en dålig tippare och brukar inte vara överoptimistig när det gäller stallets chanser.

 V75-6  Brons (försök 3)   400.001-700.000       1640 auto
 
3 Vilde Gral är mycket snabb bakom bilen och Benny Danielssons åttaåriga valack växer ett par klasser i spets. Nu kommer det dock blir lite körning om spets då både 1 Sea Striker och 2 Firts Mack Grocer är mycket snabba ut. First Mack Grocer tror vi inte på, han har för dålig form. Men, Kari sätter Örjan Kihlström bakom honom och jag ska nog överväga att plocka med honom.
- First Mack Grocer galopperade i spetskörningen i första kurvan senast. Annars har han bra form och läget är också bra. Hästen är kvick ut och är kanske inte helt borta, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75.
Men 1 Sea Striker satt kvar i ryggen på ledaren senast och såg ut att vilja klättra över hästar.
Sea Striker satt fast med mycket sparat senast. Bra läge här då hästen är snabb ut och det ser intressant ut. Jag hoppas att han leder länge och är en av de som kan vinna, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75. Ja hen menar att stallet bästa chanser är Jewish Banker och Sea Striker. Nu tror jag docklite mera på Peter Untersteiners 7 Harmonic Silvo som såg lika bra ut senast som när hon vann V75 loppet innan. Men senast så galopperade hon 150 kvar med greppet på ledaren. Det var dock i en trång situation när hon slog i en vagn. Joakim Lövgren har ytterligare en bra import från tyskland i träning. 5 Ca Sulin vann alla sin lopp i Tyskland från spets och vi kanske får ytterligare en som kommer att utmana om spets och kanske rentutav är snabbast yt av alla då han tydligen är en "frontrunner". Nu har Stall Lähdekorpi med ytterligare en häst i loppet och 8 Tarus Sund sätter han Björn Goop bakom.
- Taurus Sund är den häst i stallet som tränar överlägset bäst. Tyvärr springer han med handbromsen i men han har varit lite piggare i de två senaste starterna. Då har hästen gått med helstängt huvudlag och det blir samma utrustning nu. Tyvärr är läget med spår åtta iskallt och det går nog inte att vinna därifrån, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75. Nå, Kari, låt oss titta vad den västerhänta Björn Goop kan göra åt den där handbromsen.

 V75-7  Silver (försök 2)   400.001-1.200.000    2640 auto
 
7 Gift To Europe var mycket tapper senat i silverfinalen. Torbjörn Näslund körde hela loppet utvändigt om formtoppade Lassiter som växer ett par klasser i spets.
- Jag tycker att han gjorde ett bra lopp. Det gick lite för sakta första varvet för att vi skulle hinna fram till vinst, men det är ingen skam att förlora mot Lassiter, säger Torbjörn Näslund till Kanal 75 och fortsätter:
- Jag kör till från start och sedan tror jag att det kvittar om vi hamnar i ledning eller i dödens. Största hotet tycker jag är Mack November som är fruktansvärt bra,  men självklart tror jag på vinst. Jag har aldrig trott på dålig chans med den här hästen, säger Torbjörn Näslund.
Förlusten senast medförde ju det goda att Arne Nilssons ögonsten är kvar i silver och när det denna gång är 2640 meter, ja då är det ingen i detta fält som orkar stå emot manglingen av den urstarke sjuåriga vallacken efter Gift Box.
 

 

 

gnägg

 

Lycka Till

 

 


Bilder publicerade t o m 2006-03-20

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-03-16