2006-06-18 00:13 #0 av: ThomasH

Crown Kemp och Robert Bergh defilerade hem segern i Top of Europe Trot i Boden. Men segerdefileringen fick skötaren ta hand om, Bergh valde att hoppa in i limousinen som kördes fram för ägarna.

- Det är inte ofta jag åker limo så jag väljer det, sa Robert innan han hoppade in i limousinen till publikens jubel.
Segern med Crown Kemp var Berghs fjärde totalt i Top of Europe Trot. Och det blev en av de enklaste. De kom enkelt till ledningen och fick sedan bestämma allt under första varvet som öppnades på 1.16,2. Då kom andrahandsfavoriten Bellman Töll upp utvändigt om Crown Kemp men kunde aldrig hota utan Crown Kemp dansade undan på lätta fötter över upploppet.
- Det var inga som helst problem att ta hand om ledningen. Jag satt och tittade ut åt höger för att kontrollera att de utvändiga inte kom snabbt. Jag såg att vi skulle få ta över ledningen från dem invändigt. Sedan var jag aldrig orolig, sa Bergh.

 

"I höst möter vi de bästa"
Crown Kemp kom ifjol tvåa i derbyt bakom Conny Nobell. Conny Nobell som på lördagen galopperade bort sig i Kymy GP samtidigt som Jag de Bellouet krossade det övriga fältet. Och det kommer inte att dröja länge innan Crown Kemp tar sig an de bästa hästarna.
- Nu är han fräsch och han tycker om att tävla. Vi får fundera lite över hur vi gör i framtiden men jag tror nog att han kommer att möta de bästa i höst i alla fall, fortsatte Bergh.
Bland Berghs tidigare vinnare i Top of Europe Trot hittar vi både Remington Crown och Hilda Zonett. Två hästar som har tillhört världseliten, Remington Crown vann ju Elitloppet en gång i tiden. Men Robert Bergh vill inte jämföra Crown Kemp med dem.
- Nej, jag tycker inte att man ska jämföra med dem. Det var ju två hästar som var med i eliten redan som treåringar och Crown Kemp har ju tagit lite längre tid på sig. Men det är en väldigt bra häst som utvecklas mycket just nu, menade Bergh.

Norrlandsdominans
Omgången dominerades i övrigt helt av Robert Berghs norrlandskollegor. Det gladde den stora publiken. 6272 personer hade letat sig till Bodentravet, ett nytt fint publikrekord. Totalt tog norrlänningarna hand om sex av de sju loppen. Den enda katten som smög sig in bland hermelinerna var kusktalangen Johan Untersteiner som jobbar åt Solvallas Roger Walmann. Han körde avvaktande med Roger Hornline i Silverdivisionen och satt sist utvändigt men när mållinjen skars var dem först i mål.
- Han springer och känns väldigt lat hela loppen. Men när jag svängde in på upploppet bara exploderade han. Det kändes på en gång att han skulle vinna. Han var verkligen värd den här segern eftersom han kämpat på så bra hela året utan att få vinna, sa Johan Untersteiner som var väldigt glad efter segern och firade med en segergest över mållinjen.

Första segern på V75
En annan glad vinnare var Per Linderoth som tog hand om segern i den första avdelningen med stallets stjärna Khabibulin. Det var 25-åringens första seger på V75 och han såg nöjd ut när han segerdefilerade.
- Det känns ju lite extra att ta den första segern såklart. Det är alltid roligt även om jag inte tycker att det har gått troll i det, sa han efter segern.
- Det blev väldigt bra kört för vår del idag. Det var tacksamt att de körde på där framme samtidigt som jag fick bra ryggar sista varvet. Han är inte så startsnabb så det gjorde egentligen inget att vi hade bakspår.

Jackpot nästa helg
De övriga fyra loppen under dagen gick i tur och ordning till Wilma Fargo (Torbjörn Jansson), Flamingo Broline (Patrik Nygren), Karlängs Elden (Rauno Pöllänen) och Junction (Ulf Ohlsson). De som hade prickat in alla sju vinnare kunde hämta ut 5076 kronor. För tredje veckan i rad blev det ingen utdelning på fem rätt och därför blir det Jackpot på V75 även nästa lördag. Då är det midsommarhelg och som traditionen bjuder tar Kalmar hand om V75, som vanligt under midsommarhelgen avgörs V75 på söndagen.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-06-24.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-17