2006-07-08 01:33 #0 av: ThomasH

Roger Walmann och Örjan Kihlström har god hand med damerna. Det visade de ännu en gång när det vann StoSprintern med Flicka Kronos. - Vi gillar tjejer och somliga tjejer tycker om oss också, sa Örjan efter loppet.

Flicka Kronos lekte hem sitt försök från dödens och i finalen fick hon en fin resa i andrapar utvändigt. Därifrån måttade Örjan in segern med knapp marginal.
- Vi kom ner fint och fick ett bra lopp. 600 meter från mål fick vi ge oss iväg och enda bekymret var att hon rumlade till och var nära att galoppera i början av upploppet. Hon tappade fart på det och jag fick ta det lite försiktigt över upploppet, men vi hade marginalerna på vår sida och det var skönt att det inte blev en andraplats i dag igen.
- Det är extra roligt att vinna med den här hästen som har varit lovande och fin hela tiden men som det har krånglat för.

 

Syster med Lovely Godiva
Flicka Kronos är syster med järnladyn Lovely Godiva och har alltså att brås på.
- Det är en otroligt fin häst som inte varit klar i psyket. Hon har haft problem med sig själv och varit ivrig. Vi har jobbat mycket med framför allt psyket och i dag satte vi också på henne norskt huvudlag istället för helstängt.
- Nu får hon starta på i fyraåringslopp och sen är det snack om att vi åker ner till Italien på sensommaren, sa Roger Walmann.
Patricia du Ling tog hand om andrapriset och trea slutade Out of The Game.

Uppvisning av Camilla Highness
Camilla Highness hade stor uppvisning när hon bombade till ledningen i V65-5 och sedan stack undan till enkel seger på nya banrekordet för äldre ston - 1.11,4/1 609a.
- Jag kände att jag måste prova lite från start och hon var grymt startsnabb. Hon lugnade ner sig direkt efter startrusningen men när Johnny (Takter) kom upp på utsidan varvet från mål blev det full spruta igen och det var toppen att hon klarade det, sa segerkusken Peter Ingves.

Två tvåprocentare fixade degen
V65-omgången inleddes med en praktskräll när Svend Dyhrberg satte dit tvåprocentaren Fighter Frazer och i V65-3 var det dags för nästa tvåprocentare när Goop-lärlingen Tom Berg ledde från start till mål med Sembs Gregory.
- Att han var bortglömd berodde på kusken. Hade Björn (Goop) kört hade han varit streckad på 40 procent, sa Tom Berg.
- Sembs Gregory blev kastrerad för några månader sedan och har ändrat beteende efter det. Han går också lättare balanserad nu.
Övriga segrare inom V65-spelet var Stargirl, Jobbig Sand och Frisky Lundbaek. Utdelningen på sex rätt landade på 206 950 kronor
.
Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-14.

Av: Ola Johansson, kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-07