2006-06-13 14:08 #0 av: ThomasH

Hon har visat toppform på slutet och har dragit ett perfekt innerspår. Är Sävaflickan lösningen i V64-1? - Hon öppnar under 1.10 om det behövs och garderar man Zoccer Wadd ska Sävaflickan streckas, säger Urban G Eriksson.

Efter fyra månader i Frankrike, där hon bland annat slutade tvåa i Prix du Luxembourg före hästar som Giant Superman och Order by Fax, har nu Sävaflickan hunnit göra fyra starter på svensk mark.
- Hon har gått väldigt bra på slutet och skötte sig bra i Frankrike också. Trots att hon hunnit bli nio år visar hon inga ålderskrämpor alls. Tvärtom är hon oförskämt pigg och hon ser jättefin ut i benen, säger Urban.
Från innerspåret ligger vägen mot ledningen öppen på onsdag.
- Läget är bra för startsnabb är hon ju. Hon öppnar under 1.10 om det behövs så naturligtvis tror jag på ledningen. Nu blir det också barfota runt om och då blir hon ännu rappare den första biten. Zoccer Wadd kanske är för bra men min håller fin form och ska streckas om man garderar loppet.

 

Franska framgångar
De två senaste åren har Sävaflickan tillbringat mycket tid i Frankrike, där hon verkar trivas alldeles utmärkt. 18 starter har inbringat 945 172 kronor.
- Hon har varit ute mot tuffa hästar där nere och gjort klart bra ifrån sig. Det är möjligt att vi åker ner igen men det beror på hur hon går. Dessutom finns det fina lopp hemma i Sverige i höst.

 Fyra hästar i stallet
Urban Eriksson, som till vardags arbetar som arbetsledare i byggbranschen, tränar fyra hästar på amatörbasis. Beträffande Boissy Saint Leger, en tvåårig helsyster till Think Yatzee, låter han smått lyrisk.
- Det är en riktigt fin tvååring. Det kanske inte blir någon start i år men hon springer redan under 1.25 och det kan bli riktigt roligt framöver.
Övriga hästar i stallet är sjuåriga Gimick Ås och femåriga Twigs New Edition.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-06-19.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-13