2006-06-30 01:13 #0 av: ThomasH

Gulddivisionens final ser högintressant ut både sportsligt och spelmässigt. Spårlottningen vann Bellman Töll, då han snodde åt sig innerspåret. - Han är en av dem som räknas, säger Ulf Ohlsson.

Bellman Töll hade höga förväntningar på sig inför den här säsongen, förväntningar som han kanske inte riktigt har löpt upp till.
- Han hade en otrolig säsong i fjol. Att han som nioåring ska upprepa en sådan säsong kan man inte begära.
- Jag tycker att han har varit bra i alla lopp i år förutom på Romme och i försöket till Sweden Cup, men då ryckte han upp sig i finalen.
Hur ser du på lördagens uppgift?
- Han har fått ett perfekt läge och formen är bra, precis som motståndet. Bellman är en av flera som kan vara med och göra upp om segern.
Hur lägger du upp taktiken från innerspåret?
- Precis som "Svennis" uttalar jag mig inte om taktik. Skämt åsido så är det så mycket som spelar in, det är väder och vind, banunderlag, hur hästen känns för dagen och så vidare. Därför vill jag helt enkelt inte uttala mig om taktik. Det gäller inte bara Bellman Töll utan alla mina hästar.
Hur ser planerna ut efter lördagens guldfinal?
-Gör han ett bra lopp på lördag så är jag sugen på att prova honom i Årjängs Stora Sprinterlopp den 15 juli. Jag vet inte om poängen räcker dit men annars får jag väl hoppas på en inbjudan.

 

Omgångens nyckelkusk
Ulf Ohlsson kör sex hästar inom V75-spelet och flera av dem ska ses med segerchans.
1 Scarelli (V75-1)?
- Han har fått ett bra läge och jag hoppas få rygg på Tequilaracing Rose. Den slår han inte men en plats bland de tre främsta kan det bli.
5 Junction (V75-2)?
- Var väldigt bra senast och jag tror att han kan vara med i striden igen. Men motståndet är tuffare den här gången och han ser ut att bli väl mycket spelad.
6 Fire Concord (V75-4)?
- Tycker jag är en bra häst som var ute i ett väldigt hårt gäng senast. Här ska han inte vara helt borta.
5 Pineish (V75-5)?
- Har ryckt upp sig på slutet. Han har alltid visat talang men tidigare varit väldigt valpig och felat för vad som helst. Nu ska han gå barfota för första gången och det bör ge en positiv effekt, om det fungerar. Det går knappast att göra något åt "Luddes" monster men Pineish är med och krigar om platserna där bakom.
2 Leader Ås (V75-7)
- Det är en stor häst som blir bättre och bättre för varje start. Enligt planerna blir det barfota fram den här gången och han ska räknas tidigt.
Bästa chansen?
Det är jämnt mellan Bellman Töll och Leader Ås, men jag tycker att det ser bra ut och alla utom Scarelli är givna på kupongen
.
Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-06.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-29