2006-06-29 01:21 #0 av: ThomasH

Robert Bergh fixade segern i Sverigeloppet tillsammans med Fantasy Broline. - Nu siktar vi på Derbyt, sa Bergåkerstränaren efter loppet.

Via en mycket stark avslutning från fjärdeparet utvändigt slog sig Fantasy Broline förbi ledande Sanda Spirit den sista biten.
- Jag trodde att det skulle bli tufft efter det lugna förstavarvet men han var enormt bra, sa Robert Bergh.tt Robert har höga tankar om sin fyraåring råder det ingen tvekan om.
- Det är nio veckor kvar till derbyt. Får Fantasy Broline vara frisk och träna på så provar vi där. Han är startsnabb så i år får jag testa att vinna från ledningen.
Bergh vann också med storfavoriten Orchidee d'Aunou, som dock fick ge sitt allra yttersta för att betvinga en mycket tapper Aggas Jazzy. Dessa båda lämnade övriga fältet med "halva upploppet" och stred sida vid sida ända till linjen.
- Det stod och vägde hela upploppet ner och Orchidee d'Aunou fick ge sitt allra yttersta.

 

Dubbel Uhrberg
Thomas Uhrberg inledde omgången med att sätta dit två egentränade hästar. Först fällde han jättefavoriten Creston med Indian Shadow, som gjorde skäl för namnet när han skuggade den ledande favoriten hela vägen fram till upploppet och där klev förbi till enkel seger.
- Vi fick ett helt perfekt lopp i bra tempo och han gick bra till slut, sa Thomas.
I den andra avdelningen ledde Kismet La Marc från start till mål. Det blev emellertid ingen enkel seger och hade inte två konkurrenter galopperat bort sig på upploppet hade det blivit tufft.
- Hon kändes jättebra hela vägen men när jag försökte rycka undan blev hon lite irriterad och ville vänta in de andra. Vi var slagna av minst en häst när den galopperade.

Tony Wallin i lärlingsloppet
Övriga V64-lopp vanns av Arn respektive Mob Muscle. Den sistnämnde vann pliktskyldigt efter att ha fått bestämma tempot i ledningen och Arn levererade en mycket stark prestation då han trots en tuff öppning och dödens grejade segern.
- Det var tight från början och det handlade om millimeter när Thrust Memphis tog sig ner framför oss. Nu blev det inte loppavgörande men det hade blivit betydligt enklare om vi fått spets, sa Tony Wallin.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-05.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-28