2006-06-28 20:12 #0 av: ThomasH

Båda är från Mantorp. Båda har varit skadade - och båda närmar sig en comeback. - Allt känns jättebra med Dumle Loss, säger Joakim Wallin.

- Opal Viking är en träningsidiot, säger Nils Enqvist.
I oktober förra året var de båda Mantorpshästarna favoriter i Svenskt Mästerskap. Medan Dumle Loss vann och gick vidare mot franska framgångar, tog Opal Viking steget i rakt motsatt riktning. Gemensamt för de båda stjärnhästarna är den senaste tidens skador. Opal Viking har inte startat på sju och en halv månad på grund av en efterhängsen knäskada. Dumle Loss har inte satt en hov på tävlingsbanan sedan finalen av Olympiatravet i mitten av april. Nu är båda två på väg tillbaka.
- "Opalen" har ett tuffare schema än på länge och två gånger i veckan går han ganska hårda jobb, säger Nils Enqvist.
 Hur hårt är "ganska hårt"?
- Det är rätt hårt... Hästen är grymt stark och är överlägsen mot de hästar som han matchas mot i träning. Han är en träningsidiot och det spelar ingen roll hur många intervaller som man kör med honom. Den sista är alltid den tuffaste.

 

 Giddes sista överman
Dumle Loss, som blev den sista hästen någonsin att besegra Gidde Palema, laserbehandlades för en månad sedan i hopp om att bli kvitt en knäskada. Tränaren Joakim Wallin tror på comeback inom en månad.
- Vi tränar för fullt och av skadan finns det inga spår alls. Hästen verkar pigg och glad, och går framåt för varje jobb.
 Har du satt upp några nya mål för Dumle Loss?
- Inte direkt. Jag räknar med att han behöver ett lopp i kroppen innan han är redo att möta de bästa, säger Joakim Wallin.
När Opal Viking gör comeback är inte heller bestämt. Nils Enqvist letar efter lopp i närheten av Kolmården.
- Så fort som hästen känns riktigt kanon får han gå ut i ett lopp omkring där vi bor. Det är inte aktuellt att köra upp honom till Umeå bara för att hitta lopp. Han ska inte heller möta de tuffaste hästarna direkt så han tvingas
springa ihjäl sig.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-07-05.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-28