2006-10-04 01:06 #0 av: ThomasH

På onsdag ställs Bambino Banker mot sju stenhårda motståndare i kvalet till Europaderbyt. Ändå är det ingenting mot den kamp som hästens tränare nyss har gått igenom. - Jag var väl i princip död och ser det här som en chans till i livet. Den tänker jag ta vara på, säger Erik Svensson.

För drygt en månad sedan opererades Solvallatränaren Erik Svensson för diskbråck. Men något gick allvarligt fel och i stället för att bli frisk drabbades han av en livshotande hjärnblödning. Den första tiden låg Erik Svensson i koma och hans första tanke när han till slut vaknade upp var lika enkel som självklar:
- Vad fan har hänt? Det var också då det gick upp för mig att det var något ganska allvarligt som hade inträffat. Men efter det var det bara att knyta näven och ge sig fasiken på att komma tillbaka. Den fantastiska personalen på sjukhuset räddade mig och troligtvis får jag inga större men.
Vilket är ditt starkaste minne från den här tiden?
- Det var när läkarna stängde av respiratorn. Jag hörde hela tiden vad alla runt omkring mig sa, men jag kunde inte kommunicera själv. Då trodde jag att jag skulle dö, säger Erik Svensson.

 

Starkt stöd
Under tiden på Akademiska sjukhuset i Uppsala har den ofta kontroversielle men väldigt populäre travtränaren upplevt ett starkt stöd, inte minst från sina kollegor.
- Jag trodde inte att jag hade så många polare. Ta bara en sån kille som Erik Berglöf, det räcker med att jag tänker på honom så blir jag frisk. Och Per Linderoth åkte ner ända från Östersund för att hälsa på mig precis när jag hade vaknat. Alla har varit så jäkla underbara att jag nästan börjar gråta bara jag tänker på det, säger Erik Svensson.
Har du förändrats som person av allt som hänt?
- Ja, det tror jag. Jag kommer nog att ta det lugnare och inte reta upp mig på massa skitsaker som jag ändå inte kan göra något åt. Det har inget värde för mig.

På plats på Solvalla
På onsdag, när Bambino Banker startar i V64-4 på Solvalla, kommer Erik Svensson att finnas på plats. Suget efter hästarna och travet är stort.
- Det har varit en påfrestning att bara ligga i en sjuksäng och det kryper i hela kroppen. Läkarna sa i dag att jag blir utskriven i nästa vecka och då ska jag börja träna mig själv och hästarna igen. I vår ska jag vara tillbaka i vagnen.
Vilka förhoppningar har du på Bambino Banker den här gången?
- Han möter ett fantastiskt hårt gäng, men det är så det ska vara med de här prispengarna. Jag tycker att han är en av många som kan vara etta eller tvåa.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-10-09.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-10-03