2006-07-31 23:42 #0 av: ThomasH

Han är champion på Solänget och en av landets formstarkaste kuskar. Förra veckan blev det tolv segrar - och bara en enda andraplats. - Det är väl vad man brukar kalla vinnarskalle, säger Ulf Ohlsson.

När V75 under sommarmånaderna turnerar runt ute i landet, och då särskilt i Norrland, finns det en kusk som trivs extra bra. "Kungen av Norrland", Ulf Ohlsson, var i fjol champion på sex olika banor vilket var nytt rekord. På Solänget utanför Örnsköldsvik vann han 19 lopp, fler än någon annan. I år ser han ut att försvara den titeln.
- Championtitlar är inget jag siktar på utan i första hand kör jag de lopp som passar mig. Men det är klart att jag försöker spurta lite extra under senhösten om jag skulle ligga bra till på någon bana, säger Ulf Ohlsson.
 Vad tycker du om att V75 körs på småbanor på sommaren?
- Det är ett lyft och det vet jag att många av mina kollegor också tycker. Det är en väldig skillnad att köra på Bollnäs, Solänget eller Hagmyren med mycket folk i gräset jämfört med Solvalla och tomma läktare.

 

 Stallets stjärna svek
Medan Ulf Ohlsson hittat toppformen är det sämre med stallets fyrbenta stjärna, Bellman Töll. I söndags vek nioåringen ned sig från ledningen i ett billigt lopp på Hagmyren. En insats som var långtifrån den Bellman Töll som vann Sweden Cup i fjol.
- Jag var besviken på hans insats men jag vet inte riktigt varför det gick som det gick. Min teori är att det inte var något fel på hästen utan att han bara hade en dålig dag på jobbet, säger Ulf Ohlsson.
 Vad innebär det för hans start i gulddivisionen, V75-3, på lördag?
- Vi ska ta lite prover i vecken men jag tror som sagt inte att det är något som är fel. Bellman Töll börjar komma upp till åren och kanske inte alltid tycker det är så roligt längre. Men han brukar aldrig göra två dåliga lopp i rad, så jag hoppas att han ska ha laddat om till på lördag.
 Vad tror du om Bellman Tölls segerchanser?
- Han känns bra men jag får väl ligga lågt då han är svårbedömd efter senaste loppet. Jag hoppas på en bra insats och att han kan avsluta riktigt vasst om jag väljer att köra bakifrån där han är minst lika bra som i ledningen.

 "Min bästa segerchans"
Ulf Ohlsson kör i samtliga sju V75-lopp på Solänget. Bästa chansen kommer i den sista avdelningen. Fyraårige Proud Ås, tränad av Svante Båth, har bara förlorat felfritt två gånger i karriären och har sex segrar på tio starter.
- Han har bra läge och det är min bästa segerchans. Det enda är väl att han kan vara strulig från start så det gäller att ta sig iväg felfritt. Det är en häst som har lite pengar på sig jämfört med hans kapacitet och jag tror att han kan räcka en bit, säger Ulf Ohlsson.
 Hur fungerar ditt samarbete med Svante Båth?
- Det fungerar fint och hans hästar går otroligt bra just nu. För min del är det väl främst storloppssegrar som saknas, i fjol körde jag både Hot Tub och Bellman Töll som det skrevs mycket om, men Svante har många fina unghästar som jag hoppas kan vara med där uppe i framtiden.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-08-07.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-31