2006-06-21 01:45 #0 av: ThomasH

I sin senaste start besegrade han Kung Lavec, Västerbo Miguel och Ferrari Broline. Urano Boko är en av landets hetaste fyraåringar. - Han ska räknas på onsdag också, säger tränaren Rainer Björkroth.

Så sent som i december i fjol stod Urano Boko i 80 gånger pengarna i ett treåringslopp på Solvalla. Det lär dröja innan spelarna underskattar honom så grovt igen. I sina senaste starter har nämligen Urano Boko, med ordinarie kusken Daniel Olsson i sulkyn, visat upp en fart och en vilja som han tidigare gömt undan väl.
- Han har varit väldigt bra en längre tid. I första hand tror jag anledningen är att han har fått den rätta styrkan i kroppen. Som treåring galopperade han en del eftersom han var lite lång i gången. Nu har han lärt sig vara mer effektiv, säger Rainer Björkroth.

 

 Kulltoppen efter sig i mål
Sitt stora genombrott fick Urano Boko i ett Breeders' Crown-försök på Lindesberg för två veckor sedan. Då satt han sist i kön varvet från mål, men hann ändå fram till seger efter en fantastisk avslutning. Slagna var topphästar som Jaded (galopp), Kung Lavec, Ferrari Broline och Västerbo Miguel. Hemma framför tv-apparaten satt Rainer Björkroth och njöt.
- När jag såg startlistan, med spår tolv mot de hästarna, kändes det hopplöst. Tidigare har det känts som om Urano Boko kunde bli en hygglig Solvallahäst. Att han skulle bli en årgångstopp, om man nu kan kalla honom det, hade jag aldrig kunnat tro.
 Kan Urano Boko upprepa segern i V64-1 på onsdag?
- Det beror så klart på hur loppet körs. Jag tror också att Cromwell är bättre än vad han har visat hittills så han blir farlig. Även First Tilly är riktigt duktig. Men jag tycker att Urano Boko ska räknas, säger Rainer Björkroth.
 Vad tror du om Indian Quick D.K. (V64-2) och Sherman (V64-6)?
- Indian Quick D.K. hade varit borta ett par månader inför förra starten då hon fick gå i tredjespår hela vägen. Med det loppet i kroppen hoppas jag på en bättre insats nu. I första hand är det pengar som gäller eftersom tillägg på de här snabba banorna är svårt.
- Sherman gjorde ett mycket bra lopp på Lindesberg då han satt fast i rygg på Ferrari Broline i det lopp som Urano Boko vann. Hästen har bra form och jag tycker att han ska ha lite chans från ett fint läge.
Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-06-26.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-20