2006-05-27 15:03 #0 av: ThomasH

Jag de Bellouet har landat i Sverige. På söndag ska "Le Cannibale" sätta tänderna i konkurrenterna. - Allt är väldigt bra med hästen. Vi räds inte någon i Elitloppet, säger tränaren Christophe Gallier.

Klockan 14.55 på fredagseftermiddagen landade den franske superstjärnan på Arlanda. Jag de Bellouet är med sina 38 miljoner intjänat en av världens bästa hästar genom tiderna. Det franska monstret såg oförskämt pigg ut efter den tre timmar långa flygresan. Han leddes ut ur planet av sin tränare och kusk Christophe Gallier. Jag de Bellouet var lugn som en filbunke och gnäggade lite förstrött när han såg sig omkring. Han såg fantastiskt fin ut och utstrålade klass som den stjärna han är.
- Resan har gått jättebra. Men den första biten var det nästan som att rida monté. Det skakade nämligen rejält men lugnade ner sig efter ett tag, sa Christophe Gallier och skrattade.

 

Banan för lös senast
Den kontroversielle tränaren, som bojkottar all media i sitt hemland, var på ett strålande humör. Han är full av tillförsikt inför söndagens Elitlopp.
- Vi är här för att vinna och räds inte någon. Min häst är i väldigt bra form. Att han galopperade senast tar jag inte så hårt på. Banan var väldigt lös den dagen och dessutom har han aldrig tävlat bra i Caen. Insatsen där förändrade inte våra planer på att åka till Solvalla, säger Gallier.

Har egen mat och eget vatten med sig
Att familjen Gallier skulle komma till Solvalla i år var planerat sedan länge. Faktiskt ända sedan förra året då familjen besökte Elitloppet som åskådare. Nu är de här för att visa att Jag de Bellouet även kan vinna storlopp utanför Frankrike. Kretsen kring hästen har nämligen tidigare inte varit så pigga på att åka utanför sitt hemlands gränser.
De lämnar heller ingenting åt slumpen. Jag de Bellouet reser förstklassigt som ensam häst i planet. Med i flygplanet fanns ett följe på sju personer, samt egen mat och eget vatten för hästen. Jag de Bellouet transporterades vidare till Stall Tilly i Almunge där han kommer att bo under elitloppshelgen.

Är snabb från start
På söndag har Jag de Bellouet innerspår i V65-3. Och frågan är om "Le Cannibale" kan försvara ledningen, eller om det blir positionsbekymmer.
- Min häst är snabb ut bakom bilen. Han är snabbare än en normal fransk häst och har tidigare öppnat bra just från innerspår, säger Christophe Gallier.
Hur är formen egentligen, på en skala från ett till tio?
- Ha, ha, ha. Den är väldigt, väldigt bra.

Michael Carlsson
Claes Kärrstrand


Bilden publicerad t o m 2006-06-02.

Av: Michael Carlsson
Claes Kärrstrand, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-27