Travsport

Trav I Fokus 22-28/5

2006-05-24 00:27 #0 av: ThomasH

Digger Crown joggade hem Ego Boys Minne trotts en startgalopp. Nu får vi se Digger Crown i Sweden Cup (lilla Elitloppet). Starlistorna till Elitloppet är ju klara och de svenska färgerna ska väl försvaras av Conny Nobel?

Året höjdpunkt är nära nu och jag tycker att vi har ett ovanligt starkt startfält i Elitloppet där det inte är givet vem som blir favorit. Conny Nobell ska försvara de svenska färgerna när Victory Tilly blev bortlottad, men Erik kommer inte att ge sig frivilligt så jag räknar inte bort den ärrade hjälten, men vinna? Nej, men om han tar sig till final så tycker jag att det är en enorm prestation av 11-åringen. Hela startlistan hittar ni på " Elitloppshästarna försök 1" och "Elitloppshästarna försök 2"

 

Men först ska vi klara av de fina finalerna under lördagen och det ser ut att kunna bli bra utdelning.

Veckoschema

Onsdag V64 Solvalla: I V64-5 (DD1) så ser vi ett 4-åringslopp där vi ska studera Hans Adielssons Glen Summit som verkar vara något extra. Men det är även Timo Nurmos Rambo Rollax och kan de verkligen fånga in Hultmans Joker?

Torsdag J: I V65-4 (DD1) så ska bara Panhandle Hall vinna annars kommer han aldrig att leva upp till sitt blåa blod, men vill vi att en norsk häst ska vinna Karamellkungens lopp? Vi hoppas kanske på Lähdekorpis nya finsk-amerikanare Luvsamust, men vill vi att en finne ska vinna? Favorit blir nog Condrad Lugauer med Sundance Clover, en tysk häst vinner?

Fredag H: Nu kan detta inte bli en V65 som man koncentrera alla krafter på, alla tankar är ju nu på Huvudstansbanan. Men i V65-4 så startat ju Giant Superman som ju inte fick en inbjudan till Elitloppet, trotts att han var tvåa förra året.

Lördag V75 Solvalla: En mera utförlig analys av loppet kommer senare men de lopp som inte fått plats på V75 är ju mycket bra. Sweden Cup försöken körs ju som lopp 2 och 3 och Personat Kemp fick ingen inbjudan till Elitloppet och ska väl ses som favorit i försök 2. I försök 1 så imponerade ju Digger Crown senast och nu ska han ta hand om Bellman Töll och Jewish Banker. Dessförinnan så har vi fått sett Nouveau Riche i lopp 1, hon vinner.

Söndag Elitloppet Solvalla: Jag ska inte orda mera om Elitloppet det diskuteras ju flitigt i forumet. Vad som inte har diskuterats är ju de mycket bra 4-åringslopp som ramar in elitloppet. Stoloppet är ju ett revanschmöte mellan Lotutschic och Joy Ås, men Old Maid Hall kan ställa till det för kombattanterna. Hingstarnas uppgörelse saknar de bästa stjärnorna, kanske Jocose ska få sin revansch? Jag tvekar dock då Blue Chip Star har fått ett drömläge. Sedan ska ju Järvsöfaks ta sig än Spikeld och Boklield igen i Elitkampen, även detta är ju ett revanschmöte, Boklield bröt ju Järvsöfaks segerrad. Men, denna gång så vinner givetvis Järvsöfaks Elikampen igen.

Vällommen till ytterligare en spännande vecka på Trav ifokus

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-05-23
Anmäl
2006-05-27 23:14 #1 av: AmeliaWatson

Victory Tilly bortlottad? Förvånad
Varför startar han då som nummer 8 i 2:a Elitloppsförsöket imorgon, söndag - i V65-3 - mot Jag de Bellouet*, Kool du Caux*, Hot Shot Knick, Thai Tabic*, Malabar Circle Ås*, Lets go* och Giant Diablo?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.