Nyhter från Kanal 75

Lennartsson till Frankrike igen

2006-02-07 23:28 #0 av: ThomasH

På torsdag drar Per Lennartsson till Frankrike igen. Stallets stjärna Order By Fax startar i ett nytt storlopp i Paris. Men först väntar onsdagens V64-tävlingar på Solvalla. - Jag ska göra lite ändringar på Opec som jag hoppas faller väl ut, säger Per om den segervane femåringen.

Order By Fax har tjänat drygt 900.000 kronor på sina starter i Frankrike. Han har tagit två segrar och då svarat för riktigt vassa prestationer.
- Loppet han gjorde vid senaste segern är det bästa han har gjort. Då var hästen grymt bra, säger Per Lennartsson.
- I senaste starten i Prix de Luxembourg kom han bort helt. Jag tror att vi var ute i elftespår i utgången av sista kurvan. Hästen har tagit det loppet bra enligt skötaren, och känns inte sliten på något sätt.

 

Kanske Olympialoppet i Turin
På torsdag är det Prix Jean Le Gonidec på Vincennes som gäller. Loppet går över 2800 meter och har 50.000 euro till vinnaren.
- Order By Fax har verkligen visat att han passar bra nere i Frankrike. Loppen där blir ofta överpacade och det passar han ypperligt.
- Men efter det här loppet så blir det bara en start till innan han går hem igen. Hästen ska vara kvar februari månad ut och antingen blir det en start till i Paris eller så åker vi till Turin. De kör där Olympialoppet i samband med OS och distansen är 2100 meter. Vi får se hur det blir, men sedan ska han hem till avelsvärderingen på Axevalla den 6 mars.

Trivs inte i snön
Det här Frankrike-äventyret har ju onekligen varit lyckat. Men några planer på att ta ner ytterligare hästar eller starta en filial har inte Lennartsson.
- Nej, jag kommer inte att skaffa någon träningsfilial i Frankrike. Om Order By Fax finns kvar hos mig och fortsätter att gå bra, åker vi nog ner nästa år igen. Men någon annan häst från mitt stall är inte aktuell, berättar Per.
Solvallatränaren har 63 hästar i träning på sitt högkvarter Simlom i Norrtälje. Och det är inte bara Order By Fax som är stjärna i stallet. Nyblivne treåringen U.S.A.Hornline hann med både ett Amerika-äventyr, tog fyra segrar och tjänade närmare en halv miljon kronor i fjol.
Hur är dagsläget med U.S.A.Hornline?
- Det är bara bra. Hon har gått tryckvagnsträning under december och januari för att bättra på fysiken. Nu i februari blir det backträning och sedan hoppas jag på årsdebut i månadsskitet mars/april.
- För hennes del gäller det att bygga på hästen mer styrka. Att hon har talangen och speeden har hon redan visat, men nu gäller det att få femhundra meter mer distans i henne.

Jättefin i sista jobbet
På onsdag har Solvalla-tränaren en egentränad häst till start på V64. Det är Mrs Meyer Landsky som startar i den tredje avdelningen.
- Det är ett fint fyraårssto som tyvärr stannade helt i senaste starten. Det visade sig att hon hade en infektion i kroppen. Hon fick vila lite men var jättefin på 1.20 över 2100 meter inne på Solvalla förra onsdagen.
- Spår nio nu är ett perfekt smygläge och jag kommer att köra försiktigt med henne. Får hon chansen till slut är hon väl inte helt borta, men tar hästen det här loppet rätt så kommer hon att vara toppad till nästa start istället.

Murphybländare på Opec
Per Lennartsson kör även Opec i V64-5. Det är en häst som har tagit tre segrar på de fyra senaste starterna. I senaste starten fick han press men höll bra som tvåa. Nu fick han dock ett besvärligt utgångsläge med spår elva.
- Det är något som missgynnar hästen eftersom han är startsnabb. Han är nämligen som bäst när han får gå i ledningen. Annars har han en tendens att springa och bryta i kurvorna.
- Jag kommer att ändra lite i huvudlaget på honom nu. Förmodligen sätter jag på en murphybländare för att få hästen att springa rakt. Skulle loppet bli överpacat är han inte borta, och Opec bör räknas tidigt, säger Per Lennartsson.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-02-13.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2006-02-07
Anmäl
2006-02-08 17:07 #1 av: tjommen

Kanske låter som en tokbokning på Opec ikväll....kanske vågar man spika denna gigant...mmm

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.