2006-05-23 00:58 #0 av: ThomasH

Två av Sveriges bästa hästar är inte med i Elitloppet. Men på lördag gör de upp om segern i långloppet Harper Hanovers som är sista avdelningen i V75.

Senaste veckorna har mycket av snacket inför Elitloppet handlat om Spring Ray och Max Flukt. Spring Ray tog en imponerande seger i guldfinalen på Solvalla och Max Flukt sprang ett makalöst kvallopp och tangerade det svenska rekordet över medeldistans med voltstart. På lördag möts de över tre varv, men Max Flukt startar 20 meter framför Spring Ray.
- Kapacitetsmässigt tycker jag att vi kan stå på lika start med Spring Ray, så det är klart att det är en fördel för oss. Men sen handlar ju mycket om vem som får loppet, säger Max Flukts tränare och kusk Kent Knutsson.

 

Om Spring Ray anfaller direkt, hur gör du då?
- Det är klart att vi inte kan sitta kvar i kön och hamna bakom de andra. Vi måste köra framåt.
Max Flukt har vunnit på V75 under elitloppshelgen två år i rad. För två år sedan vann han finalen i klass III, ifjol vann han Harper Hanovers. I år ska han alltså försvara titeln i Harper Hanovers.
- Om jag bara får välja en häst i loppet som segrare så väljer jag Max Flukt. Jag tycker att han är klar som etta. Men det är inte givet att han vinner. Det är många bra hästar med i loppet, bland annat några utländska som jag inte känner till. Sen är min andra häst, Bat Boy, livsfarlig om han får loppet. Han var ju faktiskt bara slagen med en halv längd av Spring Ray när de möttes senast. Blir det högt tempo så har han potential att vinna loppet, säger Knutsson.

Starkt startfält
Startfältet i årets upplaga av Harper Hanovers är ett av de bästa genom tiderna. På startfållan återfinns norske Odd Sen Toft och franskfödde Lugdunum. Med 20 meters tillägg hittar vi Max Flukt och ytterligare 20 meter bakom startar Spring Ray. Han var länge aktuell för Elitloppet men förlorade omröstningen bland svenska folket om den sista platsen i loppet. Nu startar han istället i Harper Hanovers där han ifjol kom tvåa bakom Max Flukt.
- Spring Ray är en jättebra häst och skulle vi förlora mot honom så skäms jag inte för det. Men det är kul att han är med i loppet och det verkar som att loppet blir ett av helgens bästa, avslutar Knutsson.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-05-29.

 

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-22