2006-07-22 00:42 #0 av: ThomasH

Två av Sveriges tuffaste hästar möts på lördag - Triton Sund och Order By Fax. Båda laddas för en ny vinter på Vincennes. - Jag tror att Triton Sund kan vinna Prix d'Amerique, säger Stefan Hultman.

- Drömscenariot är att Order By Fax vinner världens största lopp, säger Per Lennartsson.
De slog igenom samma kalla, bistra vinter nere i Paris. Order By Fax och Triton Sund var två av hästarna som i januari i år på allvar ansågs kunna hota Jag de Bellouet i Prix d'Amerique. När starten av världens största travlopp gick fanns ingen av dem på plats. I år ska det bli annorlunda.
- Om det var hausse hemma i Sverige kring Triton Sund i vintras så var det inget mot hur det var i Frankrike där de var helt galna. Triton Sund är lika stor där nere som Naglo var när han var som bäst, säger Stefan Hultman.
 Är Triton Sund den svenska hästen med störst chans att vinna Prix d'Amerique?
- Jag ser det så. Han är extremt hård och Vincennes passar honom perfekt. Order By Fax visade också hög kapacitet i fjol men fransmännen håller Triton högst. Jag blir inte överraskad om Triton Sund vinner Prix d'Amerique i vinter.
Per Lennartsson är mer försiktig gällande möjligheterna för Order By Fax.
- Du vinner inte Prix d'Amerique på beställning. Titta på Mara Bourbon som har varit otroligt bra. Hon hamnade lite snett i årets lopp och så var hon sist i mål. Det är 18 vilddjur med som alla vill vinna. Men jag tror att Order By Fax har kapacitet att lyckas även om jag är realist.

 

 Starkast vinner
På lördag möts de båda stjärnhästarna i gulddivisionen, V75-3, på Axevalla. Distansen är 2640 meter vilket Stefan Hultman hoppas är en fördel.
- Triton Sund är gynnad av den långa distansen. Spåret spelar ingen roll, han hamnar ändå sist. Taktiken är upp till Örjan men Triton är sårbar om det inte blir tempo.
 Triton Sund är segerlös i 257 dagar - hur ser du på det?
- Jag tror mest det är tillfälligheter och jag kan inte tänka mig att det har satt sig i hans psyke, säger Stefan Hultman, som även varnar för att hans andra häst i V75-3, General du Lupin, kan skrälla.
Order By Fax, däremot, tog senast i Rättvik sin första seger på länge efter mycket strul.
- Jag vet varför det har krånglat och har inte varit orolig. Hästen kändes fin senast även om det var billigt, och det känns att han har gått framåt efter det loppet.
 Tror du på seger för Order By Fax?
- Jag är i alla fall tämligen säker på att han kan vinna från de flesta positionerna på lördag.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-07-27.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-21