2006-01-29 19:05 #0 av: ThomasH

Firma "Stig-Erik" fortsätter att dominera. Vid Jägersros V75-omgång blev det en snygg trippelseger. Adielsson vann med favoriterna Tequilaracing Rose, Mellby Ocarina och It's Enough. Därmed lades även grunden till en dubbeljackpot nästa lördag på Solvalla.

"Ni kommer inte att förstå hur bra det här kommer att bli".
Så har Erik Adielsson tidigare kommenterat det nya samarbetet med Stig H Johansson.
Och ännu så länge finns det ingen anledning att ångra det uttalet.
Adielsson slog nu till med ett hat-trick när V75 avgjordes på hemmabanan Jägersro. Han gick även upp i topp av V75-ligan med sex segrar, och på tränarsidan toppar förstås Stig H Johansson med lika många triumfer.


Dålig värmning av storfavoriten
Men innan den första V75-avdelningen skulle köras var det mungiporna nedåt på Erik Adielsson. Anledningen var att storfavoriten Tequilaracing Rose inte hade känts bra i uppvärmningen. Trots det kunde den klassige femåringen avgå med segern, väl understödd av sin kusk.Erik Adielsson gjorde slag i saken direkt och laddade hårt den första biten. I ett huj flög jättefavoriten till ledningen och därmed var mer än halva loppet vunnet. Tequilaracing Rose inledde med 1.11,5 första 500 metrarna och varvade på 1.14,4. Över upploppet åkte han sedan ifrån till en säker seger.- Hästen var inte som bäst idag och hade problem med ett sår i en karled. Det var därför som jag laddade till lite extra ifrån start för att få ledningen. På så vis ville jag försöka kontrollera fältet. Under veckan som gått har jag haft feeling för att vi skulle ta oss förbi de invändiga, men samtidigt var jag lite osäker på var jag hade Spot, sa Erik Adielsson.- Sedan lufsade han på i bra tempo men travade inte helt perfekt i svängarna. Det berodde säkert på karleden plus att innerspåret är lite löst, vilket inte gynnar den här pållen. Men det här är en väldig bra häst som lägger enormt mycket mark under sig. Man känner inte att det går så fort som det gör.

Andra raka med Mellby Ocarina
Erik Adielsson åkte in och bytte häst till Mellby Ocarina. Och resultatet blev precis det samma som i loppet innan. Erik inledde snett utvändigt om ledaren innan han tryckte till och övertog täten 1300 meter kvar. Då valde Lutfi Kolgjijni bakom Symfoni Sund att lämna ifrån sig taktpinnen. Mellby Ocarina dirigerade sedan varje meter av loppet, och trots att Västerbovivinnare försökte genom slutsvängen försvarade sig Mellby Ocarina till en lätt seger.
- Det var en strulig volt men vi kom ändå iväg hyggligt. Luddes häst låg på en del i början men när hon lugnade ner sig så körde jag till. När vi sedan fick ledningen kände jag att hon skulle vinna, sa Erik Adielsson.

Travade inte som bäst i slutkurvan
Framgångarna fortsatte för sedan för "Stig-Erik" i den fjärde avdelningen. Där rundade favoriten It's Enough allt ifrån sitt tiondespår. Men det krånglade lite i inledningen och stoet återfanns efter ett tag i femte par utvändigt. Erik Adielsson gled ut i tredjespår för attack varvet kvar, och fick sedan rygg att gå i över sista bortre långsidan.
- Det löste sig bra under slutrundan och i sista kurvan fick jag ge henne en liten paus. Detta beroende på att hon inte travade som bäst där. När jag sedan begärde det lilla extra över upploppet avgjorde hon på ett bra sätt och visade fin inställning, sa Erik Adielsson.

Hot Shot Knick visade löpskallen
Favoriten Hot Shot Knick infriade favoritskapet i gulddivisionen. Thomas Uhrberg gav hästen ett perfekt lopp i andra par utvändigt, samtidigt som Harlans Boogie tagit ledningen. När sjuhundra meter återstod attackerade Hot Shot Knick som snabbt tog sig fram utvändigt om ledaren. Det såg sedan lite segt ut för favoriten i utgången av sista kurvan, men kort före mål visade han den bästa löpskallen och avgjorde till sin fördel. Vinnartiden blev finfina 1.13,0.
- Det kändes utsiktslöst att nå ledningen med Harlans Boogie invändigt. Sedan gällde det att se till att hästen inte jagade upp sig, vilket han kan göra ibland. Vi fick ett bra lopp men kanske hade man kunnat önska sig att tempot var lite högre. Harlans Boogie fick bestämma i ledningen och jag tycker det var jättebra gjort att han fixade det, sa Thomas Uhrberg.

Thryvellis första på V75
Gladast på Jägersro kan lärlingen Johan Thryvelli ha varit. Han tog nämligen sitt livs första V75-seger, när han styrde in Giant Night Star i V75-5. Johan lämnade inget åt slumpen och avancerade direkt ut den första långsidan. Han kom så pass snabbt att Erik Adielsson bakom favoriten Idholmens Kenzo släppte täten. Väl i ledningen drog sedan Giant Night Star i ett jämnt tempo, och i sista kurvan såg han helt oslagbar ut. Över upploppet rumplade han till i travet ett par gånger men annars var hästen helt överlägsen i loppet. Kort före mål stack han ifrån lite och Idholmens Kenzo galopperade som slagen.
- Jag kan inte riktigt beskriva hur det känns. Man blir nästan tårögd, sa en lycklig Johan Thryvelli.
- Jag trodde annars att vi skulle vinna om det inte strulade. Min häst tål även "dödens" och jag var inte rädd för att köra fram. Dessutom fick ju Eriks häst ett tufft lopp förra veckan. Giant Night Star är en mycket bra häst som kommer att gå en bra bit upp i klasserna.

Favoriterna radade upp sig denna lördagseftermiddag på Jägersro. Sju rätt på V75 gav endast 364 kronor och det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt. Det innebär att 31,1 miljoner kronor förs vidare till nästa veckas V75:a som körs på Solvalla. Då kan en ensam vinnare med sju rätt ta hem 56 miljoner kronor.

Michael Carlsson

Bilder publicerade t o m 2006-02-04.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-29