2006-09-23 22:45 #0 av: ThomasH

Omgångens största favorit Improve Ås gjorde sin plikt. Ändå klarade bara fyra system av att få sju rätt på V75. Den största anledningen till det var jätteskrällen You See Dusty och Micael Stjernström. Ekipaget såg till att utdelningen blev nästan fem miljoner kronor - bara på sju rätt.

Förutom Improve Ås vann andrahandsfavoriterna My Gentleman och In Cap N'Gown. Men blandat med några skrällar skapade V75-spelet nya miljonärer.
Två av dem var inlämnade på Internet för en insats över ettusen kronor. Ett var inlämnat i Kalmar för 40 kronor och det fjärde var ett andelssystem för 720 kronor. Det var konstruerat hos ombudet Rundqvists i Nyköping där åtta andelar får dela på drygt fem miljoner kronor. Det innebär att varje andel är värt 625.000 kronor...snyggt jobbat!

 

Minst spelad vann
Den största knallen och stötestenen för spelarna var You See Dusty i V75-4. Femåringen var minst streckad och spelad i fältet när han spurtade till seger för Micael Stjernström. Favoriten i loppet, Ocean Prince och Roger Malmqvist, tog täten efter 600 meter och höll ett högt tempo. Men Ocean Prince hade inte sin bästa dag och var chanslös över upploppet. You See Dusty hade bidat sin tid i kön och kom med ett angrepp längst ut i banan. Kort före mål var sensationen ett faktum för hästen som tränas av amatören Lars-Göran Gustafsson från Borensberg.
- Det här är min första V75-seger och det känns otroligt stort. Jag tror knappt att det är sant, sa Lars-Göran Gustafsson som till vardags jobbar som hästtandläkare.
Även Mantorpskusken Micael Stjernström var förstås jublande glad efteråt.
- Det har varit så motigt ett tag nu och det här var fruktansvärt skönt, sa han.

Improve Ås hela vägen i guld
Lördagens två sportsliga godbitar var gulddivisionen och långloppet Örebro Intn'l. De bjöd också på två topprestationer av Improve Ås och In Cap N'Gown.
Improve Ås dundrade till ledningen för Erik Adielsson samtidigt som värsta hotet Gentleman galopperade. Den här gången fick dock inte Improve Ås ligga ifred i täten. Utvändige Tag The Devil och Åke Svanstedt såg nämligen till att tempot hölls uppe. Första 500 metrarna gick på 1.09,0 och första varvet på 1.11,0. Över upploppet kom vassa spurter av både Giant Superman och Gazza Degato. Erik Adielsson höll dock igång Improve Ås till en säker seger på fina tiden 1.12,0.
- Det var ganska jämnt och hårt tempo första varvet men han kändes stark och fin hela vägen. I sista sväng fick hästen en liten pust och det var bra att han fick ta igen sig där. In på upploppet fick vi köra igen och det var aldrig någon riktig kris. Improve Ås var moralisk vinnare och gjorde det jättebra, sa Erik Adielsson.

Dansk dynamit i långloppet
V75-avslutningen var ett riktigt styrkeprov över 3100 meter. Ett sevärt lopp med frisk körning på flera händer. Steen Juul laddade mot täten efter 600 meter och fick ta över från Francoso efter ett varv. In Cap N'Gown drog sedan hårt på slutrundan och gjorde en strålande insats. Trots att Spring Ray och Bat Boy försökte till slut (den senare kom med en sen spurt) fick de aldrig tag i dansken.
- Han är lite bekväm av sig men han gjorde ett riktigt bra lopp idag. Hästen är väldigt stark och var gynnad av den långa distansen, sa Steen Juul efter att ha kört in 250.000 kronor.

V75 inleddes annars med en skräll av Paul November och Jörgen Sjunnesson. Efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren lyckades han få en lucka mellan hästar in på upploppet. Först när Ville Gral bröt ut och sedan när Copper Beach gjorde likadant (som kopplat greppet men bröt ner den sista biten). Paul November tränas av Lutfi Kolgjini som även hade storslam nere i Rom där både Glen- och Going Kronos vann kval till det italienska derbyt.

Lars "Lassekryss" Erixon tog en bejublad hemmaseger i V75-2. Med My Gentleman satt han i kön och profiterade på ett högt tempo i täten. Via en vass avslutning spurtade han till en säker seger.
Simb Lucille (tränad av Robert Bergh) och Roger Persson vann lärlingsloppet efter en resa i rygg på ledaren och perfekt lucka 300 meter kvar.
Ett liknande scenario använde sig Örjan Kihlström av bakom Västerbo Webmaster, tränad av Kari Lähdekorpi. Efter ett lopp i tredje par invändigt kom "gubben i lådan" fram invändigt om Nouveau Riche den sista biten och avgjorde.

Michael Carlsson

Bilen publicerad t o m 2006-09-30.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-23