2006-01-25 16:15 #0 av: ThomasH

En av Sveriges bästa kuskar inleder ett samarbete med en av Sveriges bästa tränare. Ulf Ohlsson blir ny förstekusk hos Svante Båth. - Det ska bli intressant och naturligtvis jättekul att få köra Kung Lavec, säger Ohlsson.

I fjol blev Ulf Ohlsson champion på sex banor - nytt svenskt rekord. Nu talar mycket för att även 2006 blir ett framgångsrikt år. Från och med 1 mars kommer Ulf Ohlsson nämligen att agera förstekusk åt Svante Båth.
- Jag kommer att köra hans hästar i första hand. Svante är bevisligen en av Sveriges bästa unghästtränare och förhoppningsvis kommer han fortsätta att ta fram nya stjärnor, säger Ulf Ohlsson.
Den stora stjärnan i Svante Båths stall är fyraårige Kung Lavec.
- Det ska bli jättekul att köra Kung Lavec, som i fjol var Sveriges bästa treåring. Vi får hoppas att han får en ny kanonsäsong i år, säger Ulf Ohlsson.
Tidigare har 64-årige Lars Lindberg kört merparten av Svante Båths hästar. Ett samarbete som nu avbryts, även om Lindberg kommer att fortsätta att köra en del lopp åt Båth på Bergsåker.
- Det har varit på gång en längre tid. Någonstans har det känts som om jag har stoppat huvudet i sanden som en struts och hoppats att Lasse ska vara ung på nytt när jag tittar upp. Han har betytt så otroligt mycket för mig, säger Svante Båth.
 Varför väljer du Ulf Ohlsson som ersättare?
- Han tillhör den översta kuskeliten och är samtidigt geografiskt rätt placerad. Jag är säker på att Ulf kommer passa mig som handsken.
- Jag tycker det fungerar bäst att använda sig av en kusk i stället för att variera hela tiden. Då kan man jobba tillsammans mot olika mål, och kanske se till hur mycket en häst kör in på ett år i stället för på en vecka, säger Svante Båth.

Pär Andersson

 

Bilden publicerad t o m 2006-02-01.

Av: Pär Andersson, Kanal75

Datum för publicering

  • 2006-01-25