Annons:
Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 226 ggr
ThomasH
1/25/06, 4:15 PM

Båth och Ohlsson nytt radarpar

En av Sveriges bästa kuskar inleder ett samarbete med en av Sveriges bästa tränare. Ulf Ohlsson blir ny förstekusk hos Svante Båth. - Det ska bli intressant och naturligtvis jättekul att få köra Kung Lavec, säger Ohlsson.

I fjol blev Ulf Ohlsson champion på sex banor - nytt svenskt rekord. Nu talar mycket för att även 2006 blir ett framgångsrikt år. Från och med 1 mars kommer Ulf Ohlsson nämligen att agera förstekusk åt Svante Båth.
- Jag kommer att köra hans hästar i första hand. Svante är bevisligen en av Sveriges bästa unghästtränare och förhoppningsvis kommer han fortsätta att ta fram nya stjärnor, säger Ulf Ohlsson.
Den stora stjärnan i Svante Båths stall är fyraårige Kung Lavec.
- Det ska bli jättekul att köra Kung Lavec, som i fjol var Sveriges bästa treåring. Vi får hoppas att han får en ny kanonsäsong i år, säger Ulf Ohlsson.
Tidigare har 64-årige Lars Lindberg kört merparten av Svante Båths hästar. Ett samarbete som nu avbryts, även om Lindberg kommer att fortsätta att köra en del lopp åt Båth på Bergsåker.
- Det har varit på gång en längre tid. Någonstans har det känts som om jag har stoppat huvudet i sanden som en struts och hoppats att Lasse ska vara ung på nytt när jag tittar upp. Han har betytt så otroligt mycket för mig, säger Svante Båth.
 **Varför väljer du Ulf Ohlsson som ersättare?
**- Han tillhör den översta kuskeliten och är samtidigt geografiskt rätt placerad. Jag är säker på att Ulf kommer passa mig som handsken.
- Jag tycker det fungerar bäst att använda sig av en kusk i stället för att variera hela tiden. Då kan man jobba tillsammans mot olika mål, och kanske se till hur mycket en häst kör in på ett år i stället för på en vecka, säger Svante Båth.
**
Pär Andersson**

Bilden publicerad t o m 2006-02-01.

Av: Pär Andersson, Kanal75

Datum för publicering

  • 2006-01-25
Annons:
Upp till toppen
Annons: