2006-01-24 21:14 #0 av: ThomasH

Träningen har trappats ned. Jobben är färre än normalt. På klassiska Grosbois laddas Triton Sund inför världens största lopp. - Vi gamblar vilket innebär att vi tränar honom för Prix d'Amerique, säger tränaren Stefan Hultman.

Trots två heroiska andraplatser blev det ingen direktplats i Prix d'Amerique för Triton Sund. I stället väntar några ovissa dagar innan Stefan Hultman får besked om hans nya stjärnhäst får en plats på startlinjen på söndag. Först på fredag kommer den definitiva startlistan.
- Men i morgon onsdag, efter den näst sista strykningen, vet jag nog om vi kommer med. Det såg väldigt bra ut tills i går då två italienska hästar efteranmäldes. Nu får vi förlita oss på turen, säger Stefan Hultman.
 Hur går snacket bland fransmännen vad gäller Triton Sund?
- Han har tyvärr blivit lite för haussad vilket kan ligga honom i fatet. Fransmännen har fått en väldig respekt och gör allt för att få med så många hästar som möjligt på Tritons bekostnad. Nu vann ju Jag de Bellouet i söndags så det är väl bara han som gäller där nere. Det kanske kan vara en fördel, att de glömmer bort Triton Sund. 


 Färre jobb
På den enorma träningsanläggningen Grosbois, strax utanför Paris, finslipar Triton Sund formen. Satsningen mot Prix d'Amerique innebär att han den här veckan går färre och lugnare jobb än normalt.
- För Tritons del gäller det i första hand att konservera formen. Det är inga märkvärdigheter utan det handlar mest om att ladda batterierna, säger Stefan Hultman.
Motsatsen gäller för stallkamraten Naglo.
- Jag körde ett tufft jobb med honom i går för att få honom att vakna till. På torsdag, efter ett lugnare test, avgör jag om det blir start eller inte i Prix d'Amerique för hans del. I dagsläget känns Naglo formlös samtidigt som distansen, 2700 meter, är i längsta laget, säger Stefan Hultman.
 Kan det bli aktuellt att stryka Naglo bara för att formstarke Triton Sund ska få plats i Prix d'Amerique?
- Nej, så kan jag inte göra. Man måste behandla varje häst och hästägare för sig.
Om inte Triton Sund får plats i Prix d'Amerique väntar troligtvis ett femåringslopp på Vincennes en vecka senare.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-01-31.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-24