Annons:
Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 253 ggr
ThomasH
2006-01-24 21:14

Hultman gamblar med Triton Sund

Träningen har trappats ned. Jobben är färre än normalt. På klassiska Grosbois laddas Triton Sund inför världens största lopp. - Vi gamblar vilket innebär att vi tränar honom för Prix d'Amerique, säger tränaren Stefan Hultman.

Trots två heroiska andraplatser blev det ingen direktplats i Prix d'Amerique för Triton Sund. I stället väntar några ovissa dagar innan Stefan Hultman får besked om hans nya stjärnhäst får en plats på startlinjen på söndag. Först på fredag kommer den definitiva startlistan.
- Men i morgon onsdag, efter den näst sista strykningen, vet jag nog om vi kommer med. Det såg väldigt bra ut tills i går då två italienska hästar efteranmäldes. Nu får vi förlita oss på turen, säger Stefan Hultman.
 **Hur går snacket bland fransmännen vad gäller Triton Sund?
**- Han har tyvärr blivit lite för haussad vilket kan ligga honom i fatet. Fransmännen har fått en väldig respekt och gör allt för att få med så många hästar som möjligt på Tritons bekostnad. Nu vann ju Jag de Bellouet i söndags så det är väl bara han som gäller där nere. Det kanske kan vara en fördel, att de glömmer bort Triton Sund. 

 **Färre jobb
**På den enorma träningsanläggningen Grosbois, strax utanför Paris, finslipar Triton Sund formen. Satsningen mot Prix d'Amerique innebär att han den här veckan går färre och lugnare jobb än normalt.
- För Tritons del gäller det i första hand att konservera formen. Det är inga märkvärdigheter utan det handlar mest om att ladda batterierna, säger Stefan Hultman.
Motsatsen gäller för stallkamraten Naglo.
- Jag körde ett tufft jobb med honom i går för att få honom att vakna till. På torsdag, efter ett lugnare test, avgör jag om det blir start eller inte i Prix d'Amerique för hans del. I dagsläget känns Naglo formlös samtidigt som distansen, 2700 meter, är i längsta laget, säger Stefan Hultman.
 Kan det bli aktuellt att stryka Naglo bara för att formstarke Triton Sund ska få plats i Prix d'Amerique?
- Nej, så kan jag inte göra. Man måste behandla varje häst och hästägare för sig.
Om inte Triton Sund får plats i Prix d'Amerique väntar troligtvis ett femåringslopp på Vincennes en vecka senare.
**
Pär Andersson**

Bilden publicerad t o m 2006-01-31.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-24
Annons:
Upp till toppen
Annons: