2006-01-15 21:32 #0 av: ThomasH

Fyrverkerier och guldhjälmar. Det märktes att Björn Goop var tillbaka efter semestern. Förutom segern i V75-mästaren blev det ytterligare en till triumf på Åby. Och ett leende som sa allt.

Så var han då tillbaka på V75 - mannen med guldhjälmen. Utvilad och segersvulten. Trots att han under fredagskvällen utsågs till Årets kusk på den årliga travgalan i Göteborg, var det inte många av spelarna som trodde på Björn Goop i prestigeladdade V75-Mästaren, loppet för de kuskar som lyckades bäst på V75 under 2005. Från 20 meters tillägg körde numera grönklädde Goop länge passivt med spurtkanonen Maximilian O.C., och det var först när Rooney Boko galopperade i början av upploppet som luckan uppenbarade sig.
- Vi hade riktig tur i det läget men det måste man ha ibland. Det såg annars mörkt ut länge och jag var bekymrad på sista bortre långsidan då det var hästar i vägen överallt. Jag chansade i sista sväng och så löste det sig turligt, sa Björn Goop, som därmed tog sin andra seger i V75-Mästaren.
- Visserligen är det bara ett enda lopp, och det krävs en bra häst för att kunna vinna, men det här loppet är en prestigesak mellan oss kuskar, sa årets mästare.

Årets första seger
Segern var Björn Goops allra första under 2006. I torsdags gjorde han comeback efter en två veckor lång semester, och det dröjde hela tolv starter innan Björn åter fick segerdefilera. Ovanligt länge för en kusk som i fjol vann 411 lopp. Efter segern med Maximilian O.C. dröjde det inte länge innan seger nummer två kom. Fyraårige Kasparaitis vann V75-2 efter ett tungt lopp i dödens.
- Riktigt kul. Kasparaitis var i kanonfin författning när han kom till oss och det är en väldigt bra häst, sa Björn Goop.

 

 Lärling vann sin första V75-start
Som om det inte räcker med att sonen Goop vinner lopp på löpande band, och att pappa Goop är Sveriges segerrikaste kusk genom tiderna. Stallet har även en duktig lärling i 31-årige Tom Berg. I sitt livs första V75-start blev det så klart - seger. Luckytobeborn krigade över upploppet mot favoriten Royal Will, och när denne galopperade 100 meter från mål kunde stall Goop räkna in ännu en V75-vinnare. 

En gåva till travet

Amatörtränaren Arne Nilsson har fått fram en riktig stjärna i sjuårige Gift to Europe. Kusken Torbjörn Näslund körde fram till

dödens 1400 meter från mål, och efter stenhård press kunde Gift to Europe överta ledningen halvvarvet kvar. Över upploppet höll sedan omgångens största favorit undan på ett imponerande sätt före starkt avslutande Tornado Gull.
- Jag kämpade på upploppet men inte hästen. Han är otrolig och det känns som om han utvecklas hela tiden, sa Torbjörn Näslund.


 Västkusten dominerade
Hemmaseger blev det i silverdivisionen genom Flemming Jensen som vann med Open Mind efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren. Thomas Uhrberg kunde räkna in sin andra V75-seger för året när han vann V75-5 med Invincible Dust. Utdelningen på sju rätt blev 40 964 kronor efter att Stanley Bar och Åke Svanstedt vunnit den sista avdelningen.

Pär Andersson

Bilder publicerade t o m 2006-01-21.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-15