2006-07-18 01:38 #0 av: ThomasH

Under trippeltravet på Axevalla är det inte bara fest på läktarplats. I ett tält på stallbacken dukar nämligen Åke Svanstedt upp diverse härligheter till sina hästägare. - Det är kul att kunna bjuda till när det kommer så mycket långväga gäster, säger Åke.

Efter 20 år på Bergsåker flyttade Åke Svanstedt licensen till Axevalla 2001. Där går träningsrörelsen som smort och när hemmabanans största helg, trippeltravet med Stochampionatet, står för dörren är det inte bara begivenheterna på banan det laddas för hemma hos familjen Svanstedt. Tillsammans med hustrun Margareta har nämligen Åke som tradition att bjuda hästägare, kollegor och diverse andra gäster på en kunglig buffé ute på stallbacken.
- Vi började med detta när vi flyttade hit. Det är roligt att kunna bjuda till någon gång, speciellt den här helgen när det kommer så mycket långväga gäster, säger Åke.

 

Sex hästar inom V75-spelet
Medan hästägarna smörjer kråset på stallbacken har Åke fullt upp ute på banan. På lördag plockar han ut sex hästar inom V75-spelet.
Finders Keepers (V75-1) avslutade bra till andraplatsen på Åmålstravet i onsdags.
- Han har gått bra två gånger på raken nu och formen verkar fortsatt bra. Senast växlade han tempo bra sista hundra och det var inte slutsålt i mål. Det blir barfota runt om även på lördag.
Zoccer Wadd (V75-3) tog senast ner Sävaflickan från dödens och provar nu gulddivisionen för andra gången i karriären. Senast det begav sig var 2004 och då slutade Zoccer Wadd trea bakom Insert Gede och Papa Qui.
- Hon gör bra insatser varje gång och känns fortsatt som hon ska när vi tränar. Det är hårt emot nu och jag misstänker att någon blir för svår för henne. Det blir barfota runt om igen och Zoccer Wadd får ses som ett platsbud.
Ninia de Mortree (V75-4) galopperade senast kort efter start och kom aldrig in i matchen efter det. Gången innan höll hon mycket bra som tvåa från dödens, endast slagen av Figo Bob som liftat med i rygg.
- Senast var det var lite ont om plats in mot första sväng och hon galopperade. Innan det var hon bra och hon känns fortsatt fin. Formen är alltså god och det blir barfota runt om igen.
Unbeatabletealight (V75-5) gick barfota runt om senast för första gången sedan december. Det föll väl ut och efter att ha övertagit ledningen i första sväng blev segern enkel.
- Hon har skärpt till sig på slutet och känns fortsatt fin efter senaste starten. Nu står hon lite hårt inne i loppet men med en likvärdig insats kan hon vara med där framme. Det blir barfota runt om igen.
Sixten Palema (V75-6) gick fort en bit i spåren senast men speeden ebbade ut.
- Han har gjort en start efter vila men var bara sådär då. Allt känns bra efter loppet men han måste bättre sig om han ska duga här. Inga utrustningsändringar är planerade.
Gin T.Annie (V75-7) avgjorde senast säkert över upploppet trots ett tufft lopp med tredjespår fram till dödens.
- Hon var bra senast och känns fortsatt fin. Formen är bra men jag har ingen riktig koll på lördagens motstånd. Det blir barfota runt om precis som senast.
Bästa chansen i omgången?
- Jag tycker inte att jag har någon riktigt klar segerchans men flera kan vara med där framme och slåss om en plats.
När Kung Åke har flera med platschans blir det med all sannolikhet något besök i vinnarcirkeln...

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-24.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-17