2006-01-12 19:29 #0 av: ThomasH

Nio gånger har Thomas Uhrberg försökt vinna prestigefyllda V75-mästaren men aldrig lyckats. -Jag har faktiskt inte ens varit i närheten, nu på lördag ser det däremot bra ut på förhand, säger Uhrberg.

På lördag i Göteborg avgörs V75-mästaren, en årlig kuskmatch där de tolv segerrikaste kuskarna inom V75 från året innan deltar. Jägersrotränaren Thomas Uhrberg är med för tionde gången och jagar sin första seger i det prestigefyllda loppet.
-Det är klart att det skulle vara riktigt kul att vinna V75-mästaren. Jag har aldrig lyckats och har faktiskt inte ens varit i närheten tidigare. Media gör det här till en stor grej för oss kuskar och därmed blir det lite extra spänning, säger Uhrberg.

 

Nöjd med fjolåret
Jägersrotränaren kvalade in till årets V75-mästare via tretton rikstotosegrar.
-Av dessa så kom elva från det egna stallet och det är klart att jag är nöjd med ett sådant resultat. Jag hoppas och tror att vi kan matcha de siffrorna även det här året, säger Uhrberg.

Flera V75-chanser
På lördag kör Thomas Uhrberg flera betrodda hästar, den mest intressanta är naturligtvis egentränade Brian Ås i V75-mästaren.
-Det ser bra ut på förhand. Den senaste insatsen var ett klart fall framåt och han är dessutom startsnabb. Det kan bli seger i år, säger Uhrberg och skrattar.

Mr Meatball (V75-2)?
-Jag har kört honom två gånger och han har gjort det hyggligt. Han står perfekt inne i loppet den här gången men det blir ändå svårt att vinna.
Mr Arrow, Tornado Gull (V75-3)?
-Varje gång som Jim Frick har kört honom så har det gått bra, därför får Jim prova igen. Han är inte helt borta. Min uppsittning Tornado Gull vill jag sätta ett extra plus för. Han kändes riktigt fin i det jobb som han gick i tisdags och han känns klart intressant.
Nice Surprise S.A. (V75-4)?
-Han var dålig senast men jag tror att han hade magproblem. Jag tror inte att det är någon fara på lördag då han tidigare gjort bra lopp efter en mindre bra insats.
Invincible Dust (V75-5)?
-Vid nollorna i programraden kunde hon inte göra sig själv rättvisa då hon hade problem med halsen. Senast var hon fin igen och det är en mycket bra häst för klassen. Normalt sett borde hon ha en bra vinstchans.
Cider Ås (V75-6)?
-Han gick bra på Jägersro när jag körde honom näst senast. Blir det överpace på loppet så är han nog med där framme.
First Mack Grocer (V75-7)?
-Hans ork tog slut senast och han var inte lika bra som gången innan. Vettigt läge den här gången men får nog svårt att räcka hela vägen.
Vilken är bästa segerchansen?
-Utan tvekan Invincible Dust och sedan hoppas jag naturligtvis på Brian Ås, det vore skönt att vinna V75-mästaren, säger Thomas Uhrberg.

Patric Skoglund

Bilden publicerad t o m 2006-01-19.

Av: Patric Skoglund, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-12