2006-06-01 01:29 #0 av: ThomasH

Glädjetjutet höll nästan elitloppsklass. Warwick Rex var kvällens populäraste vinnare - och ägargänget kvällens gladaste. - Nu ska vi fira med champagne. Och vin så klart, sa tjejerna bakom Stall Mera Vin.

Warwick Rex är en fyraårig fux som har inlett tävlingskarriären på ett mycket lovande sätt. Och kanske är det inte så konstigt, hästen köptes på rekommendation från en viss Stig H Johansson. En av de nio delägarna till hästen är nämligen Stig H:s dotter, Tova Berglund. Hon var tillsammans med flera av de andra i Stall Mera Vin jublande glada efter segern i V64-4.
- Häftigt. Det allra roligaste är att vi är ett tjejgäng som äger den tillsammans, sa Tova.
- Vad är det man brukar säga? Delad glädje är dubbel glädje, instämde Gunnela Falk.
Warwick Rex har på sina sju starter nu tagit fyra segrar. Först tre raka triumfer, sedan tre nederlag, och nu på nytt ett besök i vinnarcirkeln. Kusken Erik Adielsson blev nästan sönderkramad av ägargänget efter loppet.
- Erik är otrolig på att köra. Dessutom är han riktigt trevlig som orkar med oss, sa Helen Löthman med ett stort skratt.
 Hur firar ni den här segern?
- Med champagne och vin. Fira är vi bra på!

 

 Dubbelt Stig-Erik
Erik Adielsson attackerade med Warwick Rex 1 300 meter från mål, och redan på den sista bortre långsidan hade han kopplat grepp på ledande Will Fight. Resten blev en defilering.
- Han bet i rejält och det gick väldigt fort första halvan av slutvarvet. Samtidigt kändes det att det fanns kräm kvar och segern var aldrig i fara. Det här är en väldigt bra häst, sa Erik Adielsson.
Loppet efter, V64-5, blev nästan en repris. Attack från kön dryga varvet från mål, grepp i god tid före mål och sedan en säker seger med fältets bästa häst. Enda skillnaden var att Warwick Rex hade ersatts av Fellini Sec.
- Jag ville ge mig av hyggligt tidigt eftersom han kändes stark och fin och jag ville slippa att få någon tråkig rackare framför mig på slutvarvet. Hästen var bara bäst i dag, sa Erik.
Övriga V64-lopp vanns av Travel Ås, Creston, M.T.Buffett, och Ursus Boko, vilket innebar en favoritbetonad omgång och jackpot nästa vecka.

Pär Andersson

Bildeen publicerad t o m 2006-06-07.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-31