2006-05-31 21:39 #0 av: ThomasH

I söndags åkte Kaj Widell, 51, dit för grovt rattfylleri. Nu talar Solvalla-tränaren ut om sina alkoholproblem. - Jag erkänner att jag är alkoholist och har sökt hjälp, säger han.

Det var på elitloppsdagen, söndag förmiddag, som polisen hade stor kontroll utanför Solvalla. Mängder av bilar stoppades utanför den stora parkeringen vid stallbacken. En av dem var Kaj Widell.
- Jag körde rattonykter en hästtransport in till Solvalla. På lördagskvällen hade jag festat hemma och jag har ingen kontroll över när jag slutade dricka, säger Kaj Widell.
- På förmiddagen kände jag mig bilduglig och mådde inte dåligt på något sätt. Men så är det med oss alkoholister. Jag var fortfarande påverkad, säger Kaj Widell.

 

Kan dömas till fängelse
Han blåste över 1,0 promille, vilket är lika med grovt rattfylleri. Polisen omhändertog bilnycklar och körkort och nu riskerar Kaj Widell att dömas till fängelse. Maxstraffet för grovt rattfylleri är två år.
- Jag får ta konsekvenserna för det jag har gjort. Jag är inte den som lägger mig ner och gråter men det är klart att jag inte mår bra. Om jag gjorde det vore det något ännu större fel i mitt huvud, säger han.
- Jag har haft problem tidigare och fått hjälp. Nu har jag pratat med AA och hoppas få hjälp med ett bra behandlingsprogram som inte stör min verksamhet.
Vad innebär ett fängelsestraff för dig?
- Det vet jag inte men jag hoppas att jag får vård istället. Jag har varit i kontakt med mina advokater och vi får se vad som händer.
- Jag har skadat folk i min omgivning men det är ju inte så att jag har skadat någon fysiskt eller krockat med någon. Men det finns i alla fall inget försvar för det jag har gjort, säger Kaj Widell.
Solvallatränaren har tagit närmare 700 segrar i karriären, och i år vunnit 15 lopp hittills.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-06-06

 

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-31