2006-07-14 20:28 #0 av: ThomasH

Big Alex fick honom att sluta som lantbrevbärare och istället satsa fullt ut på hästarna. På lördag selar Christer S A Karlsson ut Creston - stallets nya stjärna.

- Jag siktar på att rycka skorna för första gången.
Big Alex, med drygt 2 miljoner kronor på kontot, är inne på sin sista tävlingssäsong, men istället har en ny stjärna tänts på himlen. Femåriga Creston har tagit fyra segrar på tio starter och har visat kapacitet som räcker långt upp i klasserna. Men senast blev han snuvad på segern som storfavorit på Solvalla.
- Han gjorde ingen dålig prestation men var behandlad inför den starten och är nog snäppet vassare nu.
- Allt verkar bra med honom och han kändes fin i ett lättare jobb i onsdags.
På tre försök från bakspår har Creston som bäst slutat fyra. Är han typen som måste vara med där framme direkt?
- Han var väldigt orutinerad när han gjorde de starterna och är en annan häst i dag. Men självklart skulle det vara en fördel att vara med där framme direkt och från det här läget krävs det lite flyt på vägen.
Några ändringar?
- Det lutar åt att jag provar honom barfota runt om den här gången. Det tror jag att han ska fungera bra på.

 

Big Alex har betytt allt
Enligt Christer är det helt och fullt Big Alex förtjänst att han i dag kan vara travamatör på heltid. Big Alex som tolv år gammal är "still going strong" och så sent som i fredags gick nytt rekord.
- Han satt fast bakom vinnaren och kändes väldigt fin. Det är bra att gå nytt rekord vid hans ålder och fortsätter han att göra sådana lopp får han starta på framöver.
Chister har totalt sju hästar i träning hemma på gården i Svanskog, några mil utanför Årjäng. Två av dessa är Big Alex enda avkommor, och några fler blir det inte då Big Alex numera är valack.
- Alexis ska kvala på Årjäng på fredag. Han har haft stora problem med växtperioder men är på gång nu. Picture of You är också på gång och inte så långt från kval.
- Det skulle vara roligt om märren blir skaplig så att Big Alex blod kan leva vidare genom henne.
Övriga hästar i stallet är Corisco, som ståtar med tre segrar på fyra starter, Pastor Julius, med närmare 400 000 kronor på kontot, och Jamiro, som Christer kör själv i lopp tolv på lördag.
- Det är en stor och kraftig häst som har tagit tid på sig. Han spetsade från springspår på Arvika och segern näst senast togs från ledningen. Kommer vi till spets på lördag ska vi nog kunna vara med och plocka en del.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-21.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-14