2006-01-03 00:46 #0 av: ThomasH

När vintern är som hårdast du ska man alltid spela på Kari Lähdekorpi. Nu höll Nastaq Boy undan knappt före tappre Lukas Lupin. Hästar från stall Lähdekorpi ska vi se upp med på Eskilstunatravet? Jo givetvis Lukas Lupin igen, även om man tycker att det bli täta starter, men Karis hästar har visat att de tål täta starter.

Spikmästaren
Nu är första omgången klar och vi hurra och grattar Ola till segern. Grattis Ola!! En ny omgång startar nu till helgen och denna gång så kommer Trav ifokus att dela ut ett fint pris till segraren, om vi blir några flera som deltar. Så uppmuntra alla era vänner och bekanta att titta in på Trav i fokus och delta i Spikmästaren. Den andra omgången pågår i 3 månader.


Veckoschema

Tisdag J: V65-1 är ett bra sprinterlopp där Ribston måste bli mycket svårslagen. DD1 är ett mycket öppet lopp där det blir tufft att hitta vinnaren, men med Joakim Lövgren brukar göra bra från sig på sin hemmabana så Katrin Neo kan överraska, favorit blir dock en annan hemmakusk, Thomas Uhrberg med Invincible Dust. I DD2 så är det klart, Gift To Europa vinner.

Onsdag V64 Solvalla: I V64-1 så har Thomas Uhrberg fårtt ett perfekt läge och det är troligt att Loverboy Pellini leder hela vägen runt. Men, stall Lähdekorpi form och Peasant Gallant visade gryende form senast och ska nu passas. I V64-2 så bör It's Enough bli svårslagen, han visade fin form igen efter vila senast. I V64-3 så kör Claes Svensson igen och hans Cash Hammering blir svårslagen, formen är på topp och motståndet ser överkomligt ut. V64-4 bjuder på ett lärlingslopp och jag skulle rekommendera streck på alla. I V65-5 (DD1) så har Opec fått ett bra läge och den femåriga vallacken imponerade ju mycket senast, nu möter han ett sämre motstånd och måste bli ett bra singelstreck, även om även Charles De Gaulle var mycket duktig näst senast från spets och nu han läge för det igen. I V64-6 (DD2) så bör Barbara Courage och ständigt underskattade Finess C.D gör upp om segaren, men jag vill varan för att loppet överlägset bästa häst, Petra Girl, även om hon inte ännu har visat den rätt formen så var det senaste loppet ett klart fall framåt.

Torsdag B: I V65-1 så får vi se Per Linderoths stjärna igen, Larozz Index, självklart så vinner han. V65-3 är ett kallblodslopp och Åkre Lurifax kommer att vinna.  DD1 är ett kanonlopp där vi får se Svante Båths Luxury Ås igen. Detta är ju en kanonhäst som slag både Dumle Loss och Tunk Nafset som 4-åring. Nu har han dock inte startat sedan i augusti så vi ska nog gardera, Både Garros och Shogun Wind har färsk form och är de som kan utmana om Luxury Ås är ringrostig.

Fredag U: DD1 är vidöppet och jag kam inte hitta vinnaren utan att studera loppet mycket mera. I DD2 så är Monica Fame den bästa hästen, men läget är inte det bästa.

Lördag V75 Eskilstuna: I V75-1 så bör Ballad Ribb vinna även om formen de senaste två loppen inte har visat på toppform. Bästa hästen är Tequilaracing Rose, men han var inte bra i sin debet efter vila senast, bör vara mycket vassare med det loppet i kroppen. I V75-2 nu vinner hon igen, Information Center, en mycket sund spik då hon senast visade att debaclet när hon dog på mållinjen var för att hon pullade i spets. Jörgen Sjunnesson får förnyat förtroende. I V75-3 så vinner han igen, Lukas Lupin har ju visat att han vuxit in i guld och var mycket tapper senast. Nu är motståndet lite klent då varken Flying Heklues eller Sara Lu Hanover har visat den rätt gnistan på slutet. V75-4 bjuder på ett stolopp som ser olösligt ut, strecka alla. Samma sak gäller V75-5, Klass III försöket, jag ser inte genast vilka som ska göra upp på mållinjen, det luktar stor gardering. I V75-6 kan Bollnäshästen Thrust Memphis leda hela loppet, men nu är Rado på gång igen och kan bli tuff över upploppet. Stormvarnar för hemmahästen Acclaim som var stallskriket senast och han kom ju som skjuten ur en kanon på upploppet. V75-7 ser också mycket öppet ut, det kanske inte är fel med 3 spikar denna omgång då vi har 3 vidöppna lopp-

Artiklar
Som vanligt så kommer en lite mera genomtänkt analys av V75 senast under torsdagskvällen, med dessförinnan så tittar vi på V64 och publicerar ett referat från Kanal 75.

Välkommen till ytterligare en spännande vecka på Trav i fokus.

 

Bilden publicerad t o m 2006-01-07

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-01-02